Muzej vanvremenskih vrednosti

Putin”Kažu gradjanima toplije se oblačite, stegnite kaiševe a krive nas”.Abnormalni rast cena goriva u SAD-a

Cene u SAD se uvećavaju u realnom vremenu iz minuta u minut

 

 

Stanovnici pojedinih država u SAD-u su snimali promeni cena goriva na semaforu

 

Reakcija ovog čoveka najbolje govori o stanju kakvo gradjani država SAD-a nisu imali j poslednjih 100 godina

Istovremeno cene u Rusiji iznose 50 centi po litru

U Rusiji cena goriva iznosi 60 rublji što je oko 50 euro centi.

 

 

RUSIJA

Putin otkrio zašto rastu cene energenata na Zapadu – Rusija nema ništa s tim

Sjedinjene Američke Države su obustavile uvoz ruskih energenata i pokušavaju da Rusiju okrive za rast cena, ali Rusija s tim nema ništa. Cene energenata na Zapadu rastu zbog sopstvene računice zapadnih zemalja, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Isporuke ruske nafte na američko tržište nisu bile veće od tri odsto. To je zanemarljivo mala količina. A cene im rastu. Mi s tim nemamo apsolutno ništa. I čak s tim nema nikakve veze zabrana uvoza ruske nafte. Prosto se kriju iza takvih odluka, kako bi ponovo obmanuli sopstveno stanovništvo“, rekao je Vladimir Putin nakon sastanka s premijerom Rusije Mihailom Mišustinom i članovima vlade o situaciji u ruskoj ekonomiji nakon novih zapadnih sankcija.

„Neprijateljske zemlje pozivaju svoje građane da stegnu kaiševe i da se oblače toplije, a nas okrivljuju za to. Mi, međutim, ispunjavamo sve svoje energetske obaveze“, rekao je Putin.

Gasno-transportni sistem u Ukrajini radi u punom kapacitetu

Ruski lider je istakao da gasno-transportni sistem u Ukrajini radi u stoprocentnom kapacitetu i da Rusija ispunjava sve svoje obaveze u vezi s isporukama gasa drugim zemljama.

„Stoprocentno je angažovan čak i gasno-transportni sistem Ukrajine, u skladu s našim ugovorima. To je čudno, ali je činjenica, mi sve to radimo“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, SAD pokušavaju da s Iranom i Venecuelom potpišu ugovore o energentima.

Rusija će zajedno s partnerima koji ne priznaju sankcije rešiti sve probleme

Rusija će zajedno s partnerima koji ne priznaju sankcije Zapada pronaći rešenja za sve probleme, siguran je ruski predsednik.

„S onima koji ne priznaju ovakve nezakonite radnje sigurno ćemo naći rešenja za sve probleme koje pokušavaju da nam naprave“, naglasio je Putin i dodao da ne sumnja da bi sankcije protiv Rusije u svakom slučaju bile uvođene onako kako su uvođene i svih proteklih godina.

Obaveštenje predsednik Rusije Vladimira Putina je da EU i SAD sami menjaju cena obrazlažući to činjenicom da Rusija svoje obaveze ugovorene izmiruje uredno i to po ranije ugovorenim cenama.

Od danas u Srbiji litar bezolovnog benzina košta 176,31, dizel 187,74 dinara

Visoki predstavnik bloka za spoljnu politiku Džozef Borrelj zamolio je građane da smanje potrošnju grejanja u svojim domovima, kao jedan od načina da EU smanji zavisnost o ruskom gasu.

 

„Izazovi s kojima se suočavamo zahtevaće vrlo čvrst stav i moramo biti spremni da platimo cenu“, rekao je Borrelj, sugerišući da „evropljani“ smanje svoje radijatore, kao deo „individualnog napora da se smanji potrošnja gasa.”

 

Podelite ovaj tekst