Muzej vanvremenskih vrednosti

Albanija je od danas za stolom Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija i lobiraće za članstvo Kosova u međunarodnim telima. Koliko je Srbiji sveto pitanje Kosova i Metohije da ove vesti nema u medijima?

Dok narod cupka uz dokazane umetnice ispred predstavničkog tela Srbije , nosioca zakonodavne i ustavotvorne vlasti koje treba da brani suverenitet najsvetijeg dela Srbije Kosova i Metohije Albanija je prvi put izabrana za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN na period koji će trajati do 31. decembra 2023. godine, piše Kossev.

 

Time se pohvalila albanska ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka (Olta Xhaçka)., koja je upravo specijalno dizajniranom fotografijom i promotivnim video filmom na ovu temu čestitala svim Albancima „braći i sestrama“ na, kako je predstavila, velikom dostignuću.

 

Kaže da se ne radi o „poklonu“, već da je u pitanju dugogodišnje lobiranje i investiranje u diplomatiji. U pitanju je poverenje u albansku spoljnu politiku i toga da je Albanija prepoznata kao pozdan, ozbiljan i stabilan međunarodni partner.

 

Najavljujući aktivnu ulogu Albanije u najvišem međunarodnom telu, Džačka je naglasila da će se posebno baviti zadatkom priznanja Kosova u Ujedinjenim Nacijama.

 

„Ovo je dostignuće kojim svaki Albanac svuda u svetu ma pravo da bude ponosan, počevši pre svega od naše braće i sestara na Kosovu, jer će Albanija nesumnjivo iskoristiti ovu priliku da unapredi status Kosova, proces priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama jer je Kosovo bilo, jeste i biće sveta stvar za Albaniju. Radićemo za Albance, ali i za naš region da konsolidujemo dostignuća poslednjih decenija i i kako bi sprečili da ne klizimo ka destabilizaciji i tenzijama. Radićemo sa našim saveznicima i partnerima da zajednički unapredimo agendu naših zajedničkih prioriteta, čime ćemo još više konsolidovati jake veze koje nas ujedinjuju“, rekla je Džačka.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *