Muzej vanvremenskih vrednosti

Bajdenov sin milionima finansirao vojno-biološki program Pentagona u Ukrajini

Fond Bajdenovog sina finansirao vojno-biološki program Pentagona u Ukrajini 

 

Investicioni fond sina predsednika SAD Hantera Bajdena učestvovao je u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini, saopštio je načelnik Radijacionih, hemijskih i bioloških snaga Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Igor Kirilov.

Iznos finansiranja programa samo u periodu od 2018. do 2020. godine iznosio je skoro 32 miliona dolara.

Fond raspolaže značajnim finansijskim sredstvima u iznosu od najmanje 2,4 milijarde dolara, precizirao je general.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je održalo prezentaciju iz koje proizilazi da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.

Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona, saopštio je ranije načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov. Sve za nastavak američkog vojno-biološkog programa već je sklonjeno iz Ukrajine nakon početka specijalne vojne operacije Rusije, objasnio je on.

 

„Istovremeno, postoji bliska veza fonda ‘Rouzmont seneka’ sa glavnim kompanijama koje su radile za američku vojsku, uključujući kompaniju ‘Metabiota’ (Metabiota) koja je, zajedno sa ‘Blek end vič’ (Black and Veach) glavni dobavljač opreme za biološke laboratorije Pentagona širom sveta“, rekao je Kirilov.

Nuklearni centar u Los Alamosu koordinitor programa

Nuklearni centar u Los Alamosu, gde je napravljena prva američka nuklearna bomba, bio je jedan od naučnih koordinatora vojno-biološkog programa SAD u Ukrajini, precizirao je Kirilov.

„Pristigli materijali nam omogućavaju da ispratimo šemu interakcije američkih državnih organa sa ukrajinskim biološkim objektima. Privlači pažnju to da su u finansiranju ovih aktivnosti učestvovale strukture koje su bliske aktuelnom rukovodstvu SAD, konkretno investicioni fond ‘Rouzmont seneka’ (Rosemont Seneca) kojim rukovodi Hanter Bajden“, rekao je Kirilov.

 

„Razmere programa su zapanjujuće. Pored vojnog resora, u njegovoj realizaciji direktno učestvuju američka Agencija za međunarodni razvoj, Fond Džordža Soroša, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Naučni koordinatori su vodeće istraživačke organizacije, uključujući Nacionalnu laboratoriju u Los Alamosu koja pravi nuklearno oružje u okviru ‘projekta Menhetn’. Sve te aktivnosti se sprovode pod punom kontrolom Pentagona“, rekao je Kirilov , a navodi Sputnik.

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst