Muzej vanvremenskih vrednosti

Cene izgradnje brvnara.Montažne kuće ili brvnare?

Da li se više isplati montažna kuća ili zidana kuća od cigle, dilema je mnogih koji planiraju svoj novi krov nad glavom.

 

 

 

Ljudi starijeg kova najpre se odlučuju za savet po kom je bez dileme stara gradnja najisplativija i najdugovečnija. Međutim, mladi danas gledaju kako da sa što manje novca i na što brži i jednostavniji način dođu do svog prvog doma. Oni se pre opredeljuju za montažne kuće koje mogu biti gotove u periodu od nedelju do mesec dana, u zavisnosti od kvadrature.

 

Na ovu večitu dilemu odgovara sagovornik portala Telegraf, diplomirani inženjer Maričić Vladan:

 

– Za izgradnju montažne kuće potrebno je oko 30 dana u varijanti „ključ u ruke“ i sa izgradnjom temelja. Radovi na klasičnoj kući traju najmanje godinu, a neretko se dešava da se radovi „protegnu“ i na nekoliko godina.

 

 

 

Rupa bez dna“ i „ako neko priča sam sa sobom ili je lud ili gradi kuću“ su izreke nastale zbog para koje je potrebno uložiti u izgradnju betonske kuće, kao i zbog radova koji „nateraju“ čoveka da „izgubi“ razum.

 

 

 

Kad u „prodavnici kuća“ izaberete onu koja vama odgovara po strukturi, funkcionalnosti i lepoti, neće se menjati iznos novca koji vam je potreban kako biste počeli u njoj da živite.

 

Kad se kupci odluče za kuću, radovi nakon dobijanja potrebnih dozvola mogu da počnu već posle 15-ak dana. Za dobijanje dozvola zajedno sa projektovanjem treba oko mesec, mesec i po dana – naveo je Maričić Vladan, diplomirani inženjer.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *