Muzej vanvremenskih vrednosti

Čudo u Knezu.Baka u kolicima je uz ove zvuke violine počela da pleše.Na kraju videa je lek za sve bilo da su zdravi iili bolesni.Ne zaboravite to,svima nam je potrebno.

Možda obično jutro , možda svuda u svetu , ali ne i u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici

Iako su nam o ovom “čudu” pisali još 26.05.2022.godine ova priča tek sada nalazi put do Vaših srca. Važno je da je tu i da pleše!

Tog sasvim običnog majskog popodneva gospodin maestro Ljuba je plesao sa svojom violinom.Mnogi čak ni to nisu čuli jer su žurili u svojoj svakodnevnici u kojoj zaboravimo sebe , zaboravimo sve ono lepo što nam je nekada hranilo dušu.

Dve dame, bake, prijateljice su ipak bile zajedno, šta god da im je život doneo svakoga dana pa i tog.Ono što ih čini zdravijim od mnogih jeste to da su čule su srce mladog virtuoza, a i on njihova pa su zajedno na zvucima violine zaplesali. To je ples za sve nas.To je važnije od rate za kredit, od prepisanih lekova, od žurbe u saobraćaju, od nameštenih lica.Šta je to?A na kraju?

POGLEDAJTE VIDEO

Svaki ples traži dva srca. Traži nekog ko će Vas čuti, razumeti, utešiti ili kao ovde razveseliti, izmamiti osmeh.Postali smo sivi, a ovo je Beo grad, grad radosti! Gde je nestao taj osmeh sa lica ljudi , gde je nestalo strpljenje,praštanje, želja da pomognemo, zagrlimo,volimo?

Godpodin maestro Ljuba od instrumenata imao je kao i baka u kolicima i njena prijateljica samo srce. Svojim srcem nakon čarobnog izvođenja kompozicije pošao je ka dami u kolicima i zagrlio je. To je zagrljaj koji bi svima bio terapija.Umeli da svirate ili ne te ruke su najpre za zagrljaje! Posle poljupca zagrljaj je najlepši susret na svetu.

Ne treba puno,  treba samo malo srca da razumemo sve ono oko sebe, treba samo malo više ljubavi koja nas je nekada krasila tada razumećemo i druge, ratumećemo koliko je važno da raširimo dušu, srce i ruke koje grle.

Mnogo će vremena proći , a ovom najlepšom ulicom na svetu plesaće zvuci violine maestra Ljube koji grle, vole i leče sve one koji čuju srca drugih.

Dobro jutro Beograde!

Podelite ovaj tekst