Muzej vanvremenskih vrednosti

Dačić okrenuo leđa Rusiji.Vi stvarno verujete u bajke da ćemo pristupiti Rusiji (BRIKS-u)?

Dačić okrenuo leđa Rusiji

 

Srbija hoće u EU

 

“Vi stvarno verujete u bajke da ćemo pristupiti BRIKS-u? Inda slušajte te koji Vam pričaju te bajke.”-rekao je Dačić žargonom kojim nastupa kod Marića i Jeremić

 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Bledu da ne veruje da će Zapadni Balkan postati deo Evropske unije do 2030. godine.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je juče na otvaranju Bledskog strateškog foruma da Evropska unija treba da bude spremna da prihvati nove članice do 2030. godine.

“Bio bih radostan da je to tačno. Bio bih radostan da ste ovoliko pažnje posvetili 1990. godine, pre rata, jer ga možda ne bi ni bilo. I sad se priča posle rata u Ukrajini, nama ne treba ništa posle rata, treba nam nešto pre rata”, rekao je danas Dačić na panelu u okviru Bledskog strateškog foruma.

Dodao je da ne veruje u skoru evrointegraciju regiona jer se stalno menjaju kriterijumi, a ne poštuju se sporazumi kojih je EU garant, kao što je Briselski sporazum.

“Mi već 10 ili 15 godina učestvujemo na svakoj konferenciji, a na svakoj postoji čuvena tema – evropske integracije Zapadnog Balkana, da se zadovolji forma. Uskoro će da uslede međusobni napadi nas sa Zapadnog Balkana, reći ćemo najgore jedni o drugima, tako da će ovi iz Evropske unije reći da nam tamo nije ni mesto, zaista mislim da više nema smisla organizovati ovakve skupove, šta vi iz Brisela ne znate da mi hoćemo u Evropsku uniju”, rekao je Dačić.

Na panelu učestvuju i ministri spoljnih poslova Albanije, Kosova, Severne Makedonije, BiH, kao i specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *