Muzej vanvremenskih vrednosti

Kad nemaš komplekse, a imaš stila.Španska kraljica Leticija skromnija u haljinama Zare cene deset puta niže od činovnica Srbije u toaletama od par hiljada evra

 

Nekada se u Srbiji plaćao porez na Šund

U Jugoslaviji 1972. godine donet je zakon kojim je uvoden porez na promet publikacijama koje su bile ocenjene kao šund.

Devojčice danas su u Srbiji na sniženju istina, dobrota, ljubav, obrazovanje, ali ti ostani svoja, lepa, posebna, vredna, lepršavog duha i kose poput svile.

Ne mogu frizerski saloni i feniranja od 300 do 700 e da zamene tvoj sjaj u oku, ne postoji šminka koja može da nacrta osmeh poput tvog. Sve mode ovoga sveta i trendovi prolaze, a ti ostaješ zanosna, lepa i večna za onog ko takvu ume da voli.

Devojčice nije važno da li nosiš Massimo Dutti haljinu kao španska kraljica Zaru ili ove dame koje plaćaju hiljade evra za kreacije kojima bi da se okite, učine vrednijim.

Devojčice moja možda majka nije uspela u Maksiju da zaradi za AirLjaks iako radi prekovremeno , a ti znaj da ti koračaš srcem i da najlepša si kada hodaš bosa po letnjem kišnom danu, da za tu radost ne treba vazdušni đon već srce veće od planeta.

Mnogo je važnije da si devojčica koja pokreće svet, koja ima maštu lepšu od svih kreacija, koja voli više nego što vrede sve cipele ovoga sazvežđa, e tada i samo tada možeš biti princeza i ujutro na Čuburi i bureku u starkama ,beloj majici i sa kačketom ili u farmericama i trenerci na Dorćolu umazana pljeskavicom.

Vitez te gleda u oči devojčice moja mila, a ne u katastar, vozni park i cenu haljine, telefona i sata.

Bajke ne mogu bez princeza zato ostani svoja za viteza, iako retki oni postoje. Bolje u pamučnoj majici ušuškana u njegovom zagrljaju nego u haljinama od svile usamljena jer je član teleće brigade na “službenom putu”.

Lekcija za sve mlade devojke, devojčice kao i sve one koji drže do svog duha i lepote

Nijedano odsustvo dobrote i šarma ne može se nadomestiti toaletama, prvim redovima na događajima, skupim nakitom, automobilima, kupljenim diplomama i momcima sa telećim kragnam

Kad nemaš komplekse, a imaš stila, možeš elegantno da izgledaš i u jednostavnoj Massimo Dutti haljini od 150 evra.
Primer, španska kraljica Leticija

I domaće državne činovnice na koncertu Bočelija u Beogradu pre par večeri održanom.

Podelite ovaj tekst