Muzej vanvremenskih vrednosti

Milan Radoičić priznao.Evo zbog čega je preduzeo sve

Vratili smo se da zaštitimo narod od Kurtijevog terora, spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa

 

„Obaveštavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije u predelu Banjske“

Milan Radoičić

Advokat Milana Radoičića, kontroverznog biznismena i sada već odlazećeg potpredsednika Srpske liste, Goran Petronijević, kazao je danas na konferenciji za medije da je Radoičić prihvatio odgovornost za organizovanje oružanog sukoba kod Banjske. Advokat je to pročitao iz saopštenja Milana Radoičića.

Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obaveštavam javnost da sam zajedno sa sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkimangažmanom. O ovome nisam obaveštavao nikoga, ni vlast Republike Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpra Kurtijevom teroru“, pročitao je advokat iz saopštenja Milana Radoičića, a zatim nastavio:

Zbog povinovanja političkim razlozima, smirivanja situacije, više puta smo se povlačili jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprineti deeskalaciji, a da će KFOR preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda. Međutim, ovakvo naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju, već kao slabost. Kao rezultat toga, iz dana u dan su se povećavale aktivnosti Kurtijevih snaga koje su nelegalno okupirala sever Kosova. Jednostavno, sve metode otpora do sada nisu dale nikakvo poboljšanje života, već pojačanje brutalnosti Kurtijevog režima. U takvoj atmosferi sam se odlučio na taj čin jer su KiM moja zemlja, moja kuća, sastavni deo Republike Srbije“, pročitao je advokat.

Zato su, kako je pročitao punomoćnik, bili primorani da pokušaju da zaustave „progon srpskog naroda“ i „skrenu pažnju prištinskom režimu i međunarodoj zajednici, da ovakav Kurtijer teror srpski narod neće trpeti“.

Do stradanja policajca došlo je slučajno, nakon čega je počeo žesto okršaj sa obe strane u kom su poginula naša trojica drugova, heroja, koji su život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije, njihova plemenita žrtva nikada neće biti zaboravljena“, pročitao je Petronijević.

 

Radoičić je u svom obraćanju naveo i da je spreman da odgovori na pozive srpskih pravosudnih organa, a njegov punomoćnik je demantovao da je povređen.

Vučić: Radoičić podneo ostavku

Podsećanja radi, danas je odjeknula vest da je Vučić izjavio je u intervjuu za špansku nacionalnu televiziju TV Espanjola da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podneo ostavku na tu funkciju.

Ime Milana Radoičića našlo se u centru zbivanja na Kosovu i Metohiji, kada je minulog vikenda došlo do oružanog sukoba kod sela Banjska. Šta se tačno dogodilo u noći između subote i nedelje i kako je došlo do pucnjave, do sada još nije u potpunosti jasno, a prisustvo potpredsednika Srpske liste potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Vučić je tada demantovao informacije koje su se pojavile u medijima, da je Radoičić ranjen u ovom sukobu, te dodao da će biti saslušan pred nadležnim organima u Srbiji.

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *