Muzej vanvremenskih vrednosti

Na današnji dan izvršen je martovski pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji, imanjima i svetinjama Srba

 

Svet zaboravlja mi NE

Akcije su nazivali imenom Andjela, tada naši Milica, Nikola, Jovana , naši roditelji nisu mogli da se brane protiv celog sveta

Danas isti ti svoj “andjeoski posao” su namerili opet da sprovode nad pravoslavcima, ali su naišli na odgovor, pokušavaju opet da prezentuju lažne vesti , ali su naišli na onog koji istinom pobeđuje.

 

Na današnji dan pre 18 godina, izvršen je martovski pogrom nad Srbima na Kosovu, njihovom imanju i svetinjama, kada je ubijeno 19 ljudi, oko 1.000 povređeno, više od 4.000 Srba proterano iz svojih domova , zapaljeno i u vatrenim stihijama izgorelo 35 pravoslavnih verskih objekata.

Ne zaboravljamo ono što su Srbima uradili iako je prošlo 18 godina od martovskog pogroma u kojem su, u prisustvu međunarodne misije, teroristička OVK i albanski ekstremisti ubijali, spaljivali i uništavali sve što je srpsko – zvjerski je ubijeno 19 ljudi, protjerano 4.000 Srba, uništeno 900 srpskih kuća, oskrnavljeno ili spaljeno 39 crkava i na hiljade spomenika na grobljima širom Kosmeta.

 

Sve je počelo lažnim i senzacionalističkim medijskim scenarijom, kako je to OEBS kasnije zvanično ocijenio, o utapanju u rijeci Ibar dvojice albanskih dječaka kod sela Čabra uz put Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, za šta su okrivljeni Srbi.

 

Eskalacija nasilja počela je u Kosovskoj Mitrovici, da bi se, nekoliko časova kasnije, na prilazu Čaglavici – prigradskom naselju Prištine, koje dijeli Gračanicu od glavnog grada južne pokrajine, za manje od sat vremena okupilo više od 50.000 Albanaca.

 

Okupljanja su lančano nastavljena u Prizrenu, Uroševcu, Gnjilanu, Kosovu Polju, Obiliću, Svinjaru u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, Podujevu, a onda je iz „komandnog centra“ stigla naredba da se uništi sve što je srpsko.

 

Albanski ekstremisti počeli su da ubijaju Srbe, pale manastire, srpske kuće, škole, ambulante, vrtiće, dok su Kfor i Unmik bili samo nijemi posmatrači kolona Srba koji bježeći spasavaju žive glave.

 

Iz Prištine je, kako se kasnije ispostavilo, akciju etničkog čišćenja pratio predstavnik UN Marti Ahtisari zajedno sa Hašimom Tačijem i brojnim drugim pripadnicima terorističke OVK, ne preduzimajući bilo kakve aktivnosti na zaustavljanju albanskih hordi koje su po sprskim sredinama divljale, palile i gušile sve što je srpsko.

 

 

Ne zaboravljamo ni sve prethodne zločine koji je srpski narod preživljavao uz žrtve čiji je broj uvek bio nemerljiv

Tada niko iz sveta nije reagovao, proglašavani smo divljacima dok su civilizovani bombardovali našu decu

Svoju slobodu uvek plaćali životima najmlađih i najboljih

Evo i “čestitki” civilizovanih ispisane na granatama za našu zemlju, našu decu. Svet je ponovićemo ćutao!

 

 

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst