Muzej vanvremenskih vrednosti

Najnovije obraćanje predsednika Rusije “Naredjujem ministru odbrane da se vojne snage stave u specijalni režim borbenog dežurstva”

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se pored neopravdanog uvodjenja ekonomskih sankcija Rusiji preti i iz tog razloga uvodi strogi režim bezbednosti – rekao je u poslednjem obraćanju javnosti.

 

Za to vreme u Ukrajini

„Ubice i teroristi koji su izrazili želju da se bore pušteni su iz ukrajinskih zatvora“

Ovo je izjavio Vrhovni državni tužilac Ukrajine Andrej Sinjuk.

Pitanje je veoma kompleksno i rešava se na najvišem nivou.Reč je o velikom broju ljudi koji su u pritvoru i koji već izdržavaju kazne širom zemlje“, rekao je Sinjuk.

Komandant bataljona Donbas Semjon Semenčenko je već na slobodi, kome se sudi za stvaranje ilegalne oružane grupe za rušenje vlade u Bjelorusiji 2020. godine, kao i za teroristički napad ispaljivanje protivtenkovske granate na zgradu u kojoj se nalazi opozicioni TV kanal 112-Ukrajina“.

 

Sergej Torbin, ubica hersonske aktivistkinje Ekaterine Gandžuk, oslobođen je i već komanduje jedinicom od desetak osuđenih zatvorenika koje je odabrao.

 

Vojnik iz 72. odvojene mehanizovane brigade vojske Ukrajine Dmitrij Balabuha,koji je izbo muškarca na autobuskoj stanici,pušten je i sada je u vojsci.

Razmatra se i oslobođavanje bivšeg komandanta bataljona Tornado Ruslana Oniščenka, koji je dobio 11 godina zatvora zbog mučenja, silovanja i otmice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *