Muzej vanvremenskih vrednosti

Najtužnija slika Beograda koja pokazuje kakvo je stanje i zagadjenje u gradu

Književnost nekada, umetnost, pozorišne predstave, arhitektura bile su odraz duha jednog vremena i naroda u njemu.

Ako takvo gledište , vodjenje života i nas kroz vreme onda nismo predstavnici kojima će se sutra naša deca ponositi. To se ne odnosi samo na umetnost koliko i na opštu kulturu čije su ove slike odraz.

Jako mučne i tužne slike labudova imali smo prilike da vidimo baš u ovo vreme prošle godine na Ušću oko splava. Ako se sećate baš Dnevna doza Beograda je pokrenula akciju čišćenja u kojoj je tokom tri dana izneto više tona djubreta , akcija je sprovedena sa željom da osvestio sve koji žive i borave u Beogradu, ali i da damo smernice nadležnima da rade svoj posao.

Godinu dana kasnije labudovo gnezdo je na deponiji u Višnjici u kanalizacija koja se izliva iz cele višnjičke banje “potokom” koji vodi od Karaburme i Mirijeva.

Ono što je zanimljivo jeste da je pre par decenija samo ovo mesto bilo najlepša plaža u Beogradu.

Slike koje svedoče o tome preuzete su sa sajta Moja ladja i pokazuju svu lepotu predela koji je danas jedna od najvećih deponija u Beogradu.

I ovaj put pozivamo nadležne da rade svoj posao, kao i sve nas koji živimo ovde da svaki metar Beograda, Srbije i planete čuvamo jer ih takve ostavljamo svojoj deci, a ujedno i svojim primerom ih učimo da pre doktora, teologa, prodavaca i pekara budu ljudi.

Podelite ovaj tekst