Muzej vanvremenskih vrednosti

Naoružani migrant upucan na srpsko-mađarskoj granici

Naoružani migrant upucan na srpsko-mađarskij granici tokom noći

“Mogu ponekad izneti dvosmislene primedbe, ali moja izjava o mešovitim rasama nije se odnosila na biološki pogled. To treba shvatiti samo u kulturnom i civilizacijskom kontekstu. Moj stav je jasan – ja sam antimigracijski političar koji ne želi da njegova domovina postane zemlja useljenika”, rekao je i još jednom istakaoo da nije govorio o pitanju rase, nego kulture i civilizacije.

“Mi smo vaši kapetani na mađarsko-srpskoj granici, jer ako je ne štitimo, doći će stotine hiljade migranata kod vas. Mi bismo voleli da ne moramo to da radimo i da Srbija može sama da štititi svoju južnu granicu. U interesu svih je da Srbija što je moguće bolje može da štiti svoju južnu granicu”, kazao je Orban.

On je najavio da će biti organizovana konferencija sa Srbijom s ciljem bolje zaštite južnih srpskih granica od ilegalne migracije.

Cilj te konferencije bio bi da se pomogne Srbiji u boljoj kontroli južne granice, a o predlozima će, kako je dodao Orban, obavestiti i Brisel.

Prema poslednjim informacijama migrant je pokušao ilegalno da pređe srpsko-mađarsku granicu ali je u tome sprečen od mađarske policije koja je pucala kako bi ga sprečili u tome. POGLEDAJTE VIDEO

Podelite ovaj tekst