Muzej vanvremenskih vrednosti

Narod Srbije ostaje bez usluga MTS-a na ovom području.Ukidaju MTS evo zbog čega

Zbog “neustavnog sadržaja” oduzeti sertifikati firmama na KiM, među njima i MTS

 

PRIŠTINA – Agencija za registraciju preduzeća tzv. Kosova (ARBK) poništila je 15 sertifikata o registraciji privrednih subjekata, koji su sadržali, kako oni tvrde, ”neustavni sadržaj”, a među njima je i podružnica Telekoma Srbije na KiM, MTS d.o.o, saopštilo je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine privremenih prištinskih institucija.

 

U saopštenju Ministarstva se navodi da je 15 privrednih društava kojima su oduzeti sertifikati prezentovalo sadržaj kao što su ”Peć, Republika Srbija”, “Priština, Srbija”, “Đakovica, Republika Srbija”, “Kosovska Mitrovica, Republika Srbija”, “Gnjilane, Srbija”, i slično, što, navodno, predstavlja neustavan sadržaj.

 

Ranije je direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pruža servis korisnicima.

Istina je drugačija. Narod Srbije i njenih sastavnih dela Kosova i Metohije već danima nema mogućnost da koristi usluge MTS-a na Kosovu i Metohiji, danima čitaoci našeg portala pišu da ne mogu da obavljaju osnovne funkcije koje su im neophodne u svakodnevnom životu , a zbog prestanka funkcionisanja MTS-a na ovom području. Takođe nam je predočeno da ih o tome niko nije obavestio niti im se bilo ko javlja na telefone koji su ostavljeni kao kontakt ove firme kako bi dobili informacije.

 

Apelujemo ovim putem na vlasti u Beogradu, na zvaničnike Srbije da svom narodu na Kosovu i Metohiji koji već živi po enklavama u jako teškom uslovima obezbedi ovu funkciju jako važno za životno funkcionisanje pošto su u svim ostalim segmentima života odvojeni od Srbije, institucija države Srbije, nadležnih i svih onih koji treba da su u službi ovog naroda a koji ih se očigledno odriču uskraćujući im jedno po jedno osnovno pravo za normalan život.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *