Muzej vanvremenskih vrednosti

Pre svih knjiga obrazovanju , kulturi, ljubavi učile su nas ove učiteljice života. One su bile naše prve ljubavi, naši prvi doktori, lajf koučevi i najvažniji kritičari

Mnogo toga kroz život prdaje, a malo toga ostane zabeleženo u srcu i upravo medju tim slikama je najvažnija fotografija lika naših baka i deka.

Bake su u Srbiji simbol ognjišta, vruće pogače, peciva lepših nego i u najmodernijim pekarama sveta, hlebom koji miriše na dušu i srcem koje uliva bezrezervnu i večnu ljubav. Nijedan krem na svetu ne može biti ni blizu bakinog džema od kajsija, nijedna reč i najškolovanijih u familiji ili na fakultetima nije ni približno mudra njenom ćutanju.

•Baka je simbol ljubavi i spokoja sve dece ovoga sveta.

•Naše bake su bake i sve dece ovog sveta jer kada mi otputujemo na školovanje, u inostranstvo ili nas život udalji jabuku koju je čuvala za nas poklanja komšijskom detetu ili slučajnom prolazniku.

“Ali moja baka, koja je od svoje male penzije ko zna koliko skupljala, mi daje 500€ za diplomski, jer ne zna da li ce dočekati moju svadbu, izvinite idem da plačem i molim boga da poživi još 100 godina.”

Jedna od priča koja u ovim novim vremenima dokazuje kako ljubav ne zna za vreme i trendove , briga veća od svih vremena i pažnja lepša od najskupljih hotela, plaža, restorana i torbi je dokaz da se mi kao deca branimo ljubavlju, a ne novcima. Hvala svim bankama sveta , a vi u komentaru napišite Vašu priču i bajku sa Vašom bakom ili delom, oni su neprolazni osmeh naših života.

Neverovatna priča o baki i ljubavi prema unuci.

One ne pamte šta su nam dale i učinile, njihova podrška je nemerljiva, a njihovo srce nas graje i kad ih izgubimo.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *