Muzej vanvremenskih vrednosti

Otkazana poseta Lavrova Srbiji.Ovo su pravi razlozi

Reakcija na odbijanje Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije da propuste avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova trebalo bi da bude OŠTRA. Ovo mišljenje je izneo potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

 

Sadašnji demarš, naravno, nije o avionu. Upereno je protiv Rusije kao države i protiv Srbije kao države“

 

Poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazana je nakon što su okolne zemlje zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion, rekao je novinskoj agenciji Interfaks izvor u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi Rojters.

 

Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor, uoči najavljene posete Lavrova Srbiji, objavio je Sputnjik, što je medijima potvrdila i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Odbijanje niza evropskih zemalja da u Srbiju puste avion sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom pokazatelj je kompleksa političke inferiornosti, ocenio je predsednik međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Grigorij Karasin, javila je agencija RIA Novosti.

Podelite ovaj tekst