Muzej vanvremenskih vrednosti

Ovo su najbolji sportisti na svetu svako u svojoj disciplini. Pogadjate odakle su svi?Najbolji sportisti sveta i svi su iz Srbije

Najbolji sportisti sveta dolaze iz Srbije.

Ovo su naši najbolji ambasadori!

Najbolji košarkaš, teniser, vaterpolista i odbojkašica u svetu 2021. dolaze iz Srbije.

Srpska odbojkašica Tijana Bošković izabrana je u najbolju postavu šampionata Evrope prema glasovima navijači na sajtu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2021. godinu u 64. izboru novinskih agencija.

 

Izbor tradicionalno organizuje Poljska nacionalna agencija (PAP), učestvovalo je ukupno 26 agencija, a Srbiju je, kao i prethodnih godina, predstavljao Tanjug.

 

Đoković, osvajač tri Gren Slema ove godine, pobedio je sa 172 poena i četvrti put u karijeri osvojio ovo priznanje, nakon 2011, 2015. i 2018. godine.

Nikola je postao prvi Srbin koji je uspeo da osvoji ovo prestižno priznanje. Ljubitelji košarke širom planete su očekivali ovakav ishod. Sjajni centar je dominirao u svim segmentima igre tokom cele sezone.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović izabran je za igrača godine u tradicionalnom izboru prestižnog američkog časopisa “Swimming world”.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *