Muzej vanvremenskih vrednosti

PAPINU SLIKU POCEPALA UŽIVO U PROGRAMU! Pevačica optužila katoličkog poglavara za ZLOSTAVLJANJE DECE

PAPINU SLIKU POCEPALA UŽIVO U PROGRAMU! Pevačica optužila katoličkog poglavara za ZLOSTAVLJANJE DECE i izazvala skandal!

Šinejd se borila protiv zlostavljanja dece, što je dovelo do teških posledica po njenu karijeru. Sunovrat je krenuo kada je devedesetih godina tokom emisije uživo pocepala sliku pape Jovana Pavla II i rekla da se treba boriti protiv zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi. Incident se dogodio devet godina pre nego što je Jovan Pavle II priznao seksualno zlostavljanje u Crkvi.

 

Iako joj je taj potez uništio karijeru, Šinejd nikada nije zažalila što je to uradila. 2020. godine je organizovala turneju koja je bila svojevrstan protest protiv zlostavljanja dece

2007. godine je otkrila da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj četiri godine ranije, i da je pokušala samoubistvo na svoj 33. rođendan 8. decembra 1999. godine. Rekla je da je dobila tri „druga mišljenja“ i da su joj sva tri rekla da nije bipolarna. Dijagnostikovan joj je i složeni posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti.

 

Bilo je to za početak njene prve severnoameričke turneje u poslednjih skoro šest godina i pozvana sam da se pridružim bendu dok je svirao koncerte duž Pacifičkog severozapada.

 

Tada nismo ni sanjali da će samo šest nedelja kasnije turneja biti prekinuta zbog pandemije Kovida.

 

Svaki koncert je bio rasprodat, svedočanstvo ljubavi i poštovanja koji se i dalje gaje prema irskoj pevačici u Americi, uprkos njenom slavnom kontroverznom nastupu u Subotom uveče uživo 1992. godine, kad je pocepala sliku pape tokom izvođenja pesme „War” Boba Marlija.

 

Milioni ljudi gledali su je dok je vikala u kameru: „Borite se protiv pravog neprijatelja!”.

Bio je to protest zbog zataškavanja seksualnog zlostavljanja dece u Katoličkoj crkvi, ali drugi su to doživeli kao šokantno blasfemični čin.

Poruka :

„Borite se protiv pravog neprijatelja!”.

Podelite ovaj tekst