Muzej vanvremenskih vrednosti

Pogled na Mitrovićev dvorac.Zamak u Beogradu. Vlasnik Pinka sazidao monumentalnu građevinu

Da li ovo priliči Beogradu?

Vlasnika Pinka Željka Mitrovića gradi ovo na Dedinju

Nakon što je pre tri godine kupio najskuplju kuću u Beogradu za 4,5 miliona evra u Užičkoj ulici na Dedinju, na toj lokaciji već uveliko, zajedno sa suprugom Milicom, gradi svoj novi porodični zamak. Ova gigantska građevina, koja je vidljiva sa svih krajeva Topčiderske zvezde, podignuta je na mestu stare predratne vile, koja je ranije bila u vlasništvu kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta, a koji je pre nekoliko godina nezakonito oslobođen optužbi za šverc cigareta tokom devedesetih godina.

Sve priče o starom Beogradu pune su neobičnih detalja o životu starijih generacija. Da li će se i o ovome pričati ili više se ne čudimo ničemu?

Raniji industrijalci i viđenije porodice generacijama su sticale čitava zdanja koja su ostavljena Beogradu kao zadužbine velikih porodica. Da li će možda i vlasnik ove televizije svoj dvorac ostaviti Beogradu kao zadužbinu s obzirom da građani učestvuju u njegovoj izgradnji porukama koje šalju u program koji emituje.

 

Sve ranije građevine Beograda imaju neku naročitu lepotu i blagost, u poređenju sa pričama današnjice. Ako samo malo podignete glavu bićete zaneseni obiljem istorijskih podataka i pikanterijama iz perioda izgradnje i nastajanja našeg glavnog grada; o tome kako se Beograd gradio i ko su bili dobrotvori koji su ostavljali svoje imetke u amanet Beogradu.

Pitanje koje gledaoci ove televizije treba sebi da postave jeste da li bi i naši preci slali SMS za dvorac ili je njihovo ime velikim slovima bilo upisano u Ženevi, sedištu Crvenog Krsta kao primer celom svetu.

Podelite ovaj tekst