Muzej vanvremenskih vrednosti

Pošta i dalje u štrajku i prazne.Evo do kad sigurno neće raditi.Gde su vaše pošiljke.VIDEO

Obustava rada u Pošti se nastavlja, barem do ponedeljka”, kaže jedan od organizatora štrajka Stefan Mitrović.

 

– Naše kolege su dobile nacrt, odnosno predlog dogovora, ali taj najvažniji zahtev nije – Vlada je ponudila 10 posto povećanja, a mi smo tražili 30 posto. Kolege koje su prisustvovale sastanku u Novom Sadu odbile su taj predlog – rekao je Mitrović.

 

 

Kako je dodao, dogovor je da se predstavnici Vlade Srbije vrate u Beograd.

Gde će održati hitan sastanak sa predstavnicima poslovodstvo Pošte Srbije i nadzornim odborom i pokušati da iznađu neko bolje rešenje – izjavio je Mitrović.

 

Mitrović navodi i da će sledeći sastanak sa predstavnicima rukovodstva tog javnog preduzeća biti održan u ponedeljak, 13. novembra u Novom Sadu.

 

– Ali će radnike predstavljati i zaposleni koji su uzeli učešće u obustavi iz drugih gradova Srbije, ne samo iz Novog Sada – dodao je.

U novosadskoj pošti je, na inicijativu ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića, organizovan sastanak sa zaposlenima JP Pošte Srbije koji su u obustavi rada. Sastanku je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora tog preduzeća i predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Radnicima Pošte ponuđeno je povećanje od 10 odsto od novembarske plate, kao i dodatnih 10 odsto povećanja od 1. januara 2024. godine.

Na sastanku je, kako se navodi, dogovoreno da nijedan zaposleni koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice niti biti diskriminisan, kao da neće biti privremenog ni stalnog premeštaja ovih zaposlenih i nikakvog kažnjavanja.

 

Takođe je dogovoreno da neće biti umanjenja zarade, putnih troškova za dane koji su zaposleni proveli u obustavi rada, kao i da će za putne troškove koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni.

Po pitanju zahteva za povećanje plata od 30 odsto zaposlenih u tehnologiji do koeficijenta 2,7 osim upravnika pošte prvog, drugog i van reda, na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, iz Ministarstva su naveli da ono što je u ovom trenutku moguće jeste povećanje od 10 odsto od novembarske plate, kao i dodatnih 10 odsto povećanja od 1. januara 2024. godine.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *