Muzej vanvremenskih vrednosti

Pregovori Rusije i Ukrajine u Beogradu naveo je Lavrov

 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da zna kakav se pritisak vrši na Srbiju povodom dešavanja oko Ukrajine, ali je istakao da su ruske vlasti sigurne da će Srbija nastaviti sa pametnim izborom u ovoj situaciji. On je dodao da je Rusija spremna da za mesta sastanka sa ukrajinskom stranom razmotri i druge gradove, uključujući i Beograd.

 

„Vidimo na Balkanu pokušaj SAD da nametnu svoju hegemoniju“, rekao je ruski šef diplomatije u razgovoru sa novinarima iz Srbije u Moskvi, prenose „Novosti“.

 

O zapadnim sankcijama Rusiji, Lavrov je rekao da će „uvek biti nađen povod jer je cilj da se obuzdava Rusija na strateškom planu“. „Jedino što je zapanjujuće u ovoj etapi to je eksplozija pećinske rusofobije koju lideri zapadnih država aktivno podstiču“, rekao je ruski šef diplomatije.

 

“Beograd sa svojm statusom, kao grad i tačka gledišta u potpunosti odgovara za bilo kakve pregovore i na svim nivoima“, rekao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi pregovori sa Ukrajinom mogli da budu održani i u Beogradu, kao i da su pored Istanbula, gde je već dogovoren sastanak, spremni da razmotre i druge lokacije za pregovore uključujući i Beograd.

Imali smo tri puta direktne razgovore u Belorusiji, a onda smo imali pauzu, jer zbog tehničkih razloga nije moglo da bude direktnih razgovora. Sada je dogovor postignut za sastanak u Istanbulu. To održava geografsku tačku gde su se podudarile mogućnosti obe zemlje”, naveo je Lavrov.

Napominje Lavrov da se godinama u Ukrajini podsmevalo ruskoj kulturi i jeziku, kao i obraćanju Rusije NATO da se ne dozvoli članstvo Ukrajine u NATO, naoružavanje Ukrajine i otvaranje vojnih baza i bioloških laboratorija i drugo.

 

I onda svi na Zapadu kažu da je od nule počela operacija Rusije u Ukrajini.

 

Kako je rekao, sada se više niko ne seća da je misija OEBS-a na KiM koju je predvodio Vilijam Voker koji je otkrio tela Albanaca koja su bila preobučena u civilnu odeću.

 

„Odmah je to proglašeno genocidom, a nama kažu da ne možemo da proglasimo genocidom ono što se dešavalo u Donbasu. Voker je tada otkrivši tela odevena u civilnu odeću proglasio genocid u svoje lično ime, jer mu funkcija nije davala pravo na to i upravo na osnovu te izjave zapadne zemlje su objavile da će bombardovati Beograd”, naveo je Lavrov.

Podelite ovaj tekst