Muzej vanvremenskih vrednosti

Prvi put govori da li bi zbog vakcine napustio tenis i zašto je proteran sa Australijan opena!Sloboda ipak nema cenu!

 

Nakon svih okolnosti i dešavanja koja su uticala i na sam odnos sveta prema belom sportu upriličen je i intervju u kojem je Novak novinaru Amol Radžanu šokiranom odgovorima izneo istinu, ali i stav kojeg se drži i kojim se vodi bez obzira na pritiske svetskih razmera.

Mali od Srbije ipak GOAT

Razgovor se vodio o važnim temama o kojima je Novak ćutao sve do ovog intervjua. Gospodin Đoković istakao je i glavni razlog zbog kojeg je deportovan iz Australije. To nije bila ni vakcina niti dozvole.

“Razlog zbog kog sam ja deportovan je što je ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da kreiram neko antivaksersko raspoloženje u zemlji, sa čim se potpuno ne slažem”.

Novak nastavlja razgovor sa poštovanjem i iskrenošću koja je i glavna smetnja eliti kako ih Novak u jednom intervjuu naziva.

Pojavio se ipak “mali od Srbije”

Đoković je rekao i da Australijance poštuje i razume, razume njihovo neraspoloženje zbog čitave situacije, kao i da shvata da su informišući se u medijima mislili da krši zakone – poručuje da ih je uvek poštovao.

I onda u vezi sa pitanjem o kojem se jasno deklarisao kao jedan od retkih javnih ličnosti na celom svetu na pitanje novinara:

“Da li si spreman da se odrekneš prilike da, statistički, postaneš najveći teniser koji je ikada uzeo reket u ruke? Zato što imaš tako snažna osećanja po ovom pitanju”, pitao je Radžan.

Novak je samo uz kratko razmišljanje i pogled izgovorio “da”.

“Ali, to znači…” zamucnuo je novinar, a onda se zagledao u Novaka.

Mali od Srbije ostaje dosledan u svom pravu da život  i zdravlje budu iznad novca, titula, pa čak i prilike da ostane večan u istoriji belog sporta što zasigurno će biti bez obzira na gemove, setove , milione i titule.

“Mali od Srbije” ostaje gospodar belog sporta i još važnije čovek koji je u ovom veku uspeo da ostane čovek ma kakva mišljenja planeta i “elita” imali o tome!

Možemo imati svoje stavove o vakcinisanju i svemu što su Novaku priredili ali jedno ostaje Novak Đoković je čovek veka koji je “elitama” ,vlasnicima novca i njihovim planovima za stanovnike planete rekao NE!

Da li podržavate Novaka u ovim stavovima?

Srbija poručuje da je uz Novaka i njegov stav da je svaki čovek slobodan u svojim izborima!

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *