Muzej vanvremenskih vrednosti

Putin uveo sankcije Bajdenu, Hilari Klinton, a na spisku su još

 

Reč je o, kako prenosi Rojters, “stop listi”, kojom se američkim zvaničnicima zabranjuje ulazak u Rusiji kao odgovor na sankcije koje je Vašington uveo ruskim zvaničnicima.

 

Na listi se nalazi 13 osoba, između ostalog i američki ministar odbrane Lojd Ostin, direktora CIA Vilijam Berns, savetnika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan i bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

 

Kao odgovor na sankcije Kanade, Rusija je “stavila na crnu listu 313 kanadskih državljana”, uključujući premijera Džastina Trudoau, ministre spoljnih poslova i odbrane, Melani Džoli i Anitu Anan, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

 

 

“Kao odgovor na nove sankcije koje je na brzinu i takmičeći se sa Vašingtonom u rusofobičnom besu uvela zvanična Otava, stavljajući na crnu listu najviše ruske zvaničnike i praktično sve zakonodavce, od danas 15. marta Rusija dopunjava svoju listu lica kojima je zabranjen ulazak u zemlju sa (kanadskim) premijerom Džastinom Trudoom, ministrima spoljnih poslova i odbrane Melani Džoli i Anitom Anan”, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

DODATAK VIDEO

 

DODATAK VIDEO

Podelite ovaj tekst