Muzej vanvremenskih vrednosti

Putin “Prešli su crvenu liniju.Za Rusiju to je pitanje života i smrti.Pitanje budućnosti kao naroda”

Za našu zemlju go je pitanje života i smrti, pitanje budućnosti kao naroda

 

Na konstataciju novinara kako se tvrdi da je raketni štit usmeren protiv Irana , a ne Rusije predsednik Rusije Vladimir Putin se zahvalio novinaru što ga je toliko nasmejao i objasnio

-Zašto je to za nas važno pitanje?

Ti radari i odbrambeni sistemi pokrivaju teritoriju Ruske federacije do Urala. Neutralizuju deo našeg odbrambenog sistema, a ono je temelj našeg odbrambenog potencijala. To je jasno svim stručnjacima. A oni su došli kod nas i rekli-

Ne bojte se ništa , mi ćemo postaviti taj štit, ali ga nećemo upotrebiti protiv vas.Pogledajte nas u oči i vidite koliko smo pošteni, ali izjavio je kao odgovor Putin To se tako ne radi!”

“Za SAD i njihove saveznike to predstavlja tzv. politiku zadržavanja Rusije ocigledne geopolitičke dividende.

Za našu državu to je pitanje života i smrti pitanje naše budućnosti kao naroda i to nije preuveličavnje. To je tako. To je realna pretnja ne samo našim interesima već i postojanju naše države i njenom suverenitetu.

To je crvena linija o kojoj sam više puta govorio. Prešli su je! Niste nam dali drugu mogućnost da zaštitim Rusiju i naše ljude osim ove koju smo prisiljeni da koristimo danas.Okolnosti traže brza rešenja.

Nekoliko važnih reči za one kojima može pasti na pamet da se umešaju u ovu situaciju

Ko se bude trudio da nas ometa ili izazove opasnost za našu zemlju treba da zna da će odgovor Rusije biti brz i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se u prošlosti još niste suočili.” -završio je svoje obraćanje ovim rečima predsednik Rusije.

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst