Muzej vanvremenskih vrednosti

Robert de Niro “Pitaju me zašto volim Srbe?”, a onda odgovor koji niko nije očekivao VIDEO

De Niro oduševio celu Srbiju

Video koji svedoči o ljubavi poznatog glumca, a koji je sve u Srbiji i Sveti ostavio bez teksta

“Pitaju me zašto volim Srbe?

Ko zna možda su mi preci iz Srbije, pa zbog toga.”

Oduševljen Srbijom i Nišom

 

Tokom studiranja često je putovao, posebno po Evropi, pa se tako obreo i u Nišu.

 

“Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu…”

 

Zaustavljao je ljude po ulici nadajući se da će ga neko razumeti, ali – slaba vajda sa znanjem engleskog jezika u tadašnjem Nišu.

Onda je jedan prolaznik odgovorio „O, jes“, i meni je laknulo. Rekao sam mu da tražim prenoćište, ali da to nikako ne bude u hotelu. „Želim da vidim kako se kod vas živi. A u hotelima odsedaju stranci.“ On je odgovorio „Okej, okej“, i pozvao me da pođem s njim. Odveo me je u neku manju ulicu, stigli smo u zgradu, u sasvim običan stan. Pojavili su se njegova žena i dvoje dece, pospani, tek ustali iz kreveta. „Ovo je moj stan, ovo su moja žena i deca. Možete prenoćiti kod nas, naći ćemo vam nešto da pojedete.“ Verovatno je na mom licu pročitao neku kombinaciju iznenađenja i zadovoljstva. „Hteli ste da vidite kako se kod nas živi. Ako ste saglasni, mi vas primamo u goste

 

Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznati ljudi tako prihvatiti. Čovek mi je rekao da se osećam kao kod svoje kuće. Od tada je prošlo deset godina, a ja se i dalje svega sećam do detalja,” rekao je slavni glumac te davne 1978, kada je bio gost FEST-a i kada je, sa tek snimljenim „Taksistom“ i nastavkom „Kuma“, počinjala njegova blistava holivudska karijera.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *