Muzej vanvremenskih vrednosti

Seljak u opancima i sa šajkačom,a priča bolje od akademika!Dragan Simović juče u Beogradu uhapšen

Da su nam ovakvi ministri ne bi uvozili hranu, ne bi uzimali kredite od MMF-a, ne bi plaćali džak djubriva stranim kompanijama po višestruko većim cenama, naftu po cenama najskupljim na balkanu. Da su nam ovakvi!

Dragan Simović iz sela Gornje Nedeljice juče je na kratko lišen slobode, pa pušten.

U jednom intervjuu je rekao:

“Mi jesmo seljaci, idemo u opancima, nas krava udari repom, gazimo blato, al nismo glupi!” – Dragan Simović

Srbija nije na prodaju!

Ovo su još neki od govora mudrog čoveka koji brani svoju zemlju Srbiju od stranih rudnika i kompanija. U prilogu dole imate i video o hapšenju i jučerašnjim zbivanjima na Novom Beogradu.

 

On je istakao da kada mu neko dodje u goste gleda da ih prihvati i podeli sa njima šta ima, aludirajući na to da protestanti koji brane svoje selo i prirodna bogatstva Srbije koji  protestuju zbog rudnika koji bi pretili ugrožavanju života neposredno stanovnika tih krajeva, ali i cele Srbije nisu primljeni od zvaničnika.

Ono što možemo naučiti je da gradjani nije titula već statistički i poreski broj, da nas kafe sa i bez mleka i tagovi ne odredjuju i velikim, da odnos prema svakom mestu u Srbiji mnogo govori o nama i tome koliko smo intelektualci i da sve ovo možemo naučiti od čoveka koji iako ima zvanje i fakultetsko obrazovanje , koji iako ima držanje i kulturu lepšu od mnogih ambasadora ljubav prema Srbiji i čovečnost su ono što njega odredjuju , a trebalo bi i sve nas, to je titula kojom treba da se dičimo.

Budimo bolji ljudi.

Patrijarh Pavle

Da li treba da čuvamo prirodna bogatstva Srbije i reka iz kojih se hrane naša deca  po gradovima? Da li treba da nas interesuju reke, planine, potoci i svako srbsko selo jednako kao Slavija, Terazije, Zvezdara i Blokovi, Novi Sad , Šabac ili Kosovska Mitrovica?

Hvala Draganu Simoviću što nas povezuje i ne deli po zvanjima, statusima i prebivalištu već nas uči ono što smo svi zaboravili, a to je kako se čuva svoja zemlja i svoj narod i ko je stvarno Gospodin!

Gospodin Dragan Simović! Hvala!

 

 

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *