Muzej vanvremenskih vrednosti

Srbski komandant na govoru Putina.O njemu svi pričaju, a evo i zašto

Veze Srbije i Rusije su vekovne

Pravoslavlje , Slovensko poreklo, istorija , tradicija, kultura su ono što povezuje ove dve države , ova dva naroda kroz vekove

 

“KOMANDANT BRATISLAV ŽIVKOVIĆ POZVAN NA FEDERALNU SKUPŠTINU NA KOJOJ ĆE GOVORITI PREDSEDNIK RUSIJE VLADIMIR PUTIN

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se ruskoj Federalnoj skupštini u utorak 21. februara, u 10 sati. Prenos uživo vršio je višestruko odlikovani komandant iz Srbije.

U Putinovom obraćanju, kako je istakao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, posebna pažnja biće posvećena temama vezanim za specijalnu vojnu operaciju.

U Gostini dvor, odakle će se Putin obratiti, pozvani su osim poslanika Državne dume i senatora Saveta federacije, i učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini, među kojima i komandant Hadži Bratislav Živković.

Komandant Hadži Bratislav Živković je prvi i jedini srpski komandir koji je organizovao četnički odred i odveo ga na Krim 2014. godine. Sa svojim odredom je kontrolisao jedan od ulaza u grad Sevastopolj na teritoriji nastanjenoj tatarskim stanovništvom. Iste godine ja sa novim odredom srpskih četnika učestvovao u odbrani grada Lugansk a 2018. i u odbrani grada Donjeck. Početkom Specijalne vojne operacije u Ukrajini, postavljen je da komanduje jurišnim vodom u sastavu 3. bataljona (grad Gorlovka).

 

Komandant Bratislav Živković je jedini srpski dobrovoljac (i oficir, kapetan) koji je učestvovao od Krima do Luganske narodne republike i Donjecka narodne republike. Takođe je jedini srpski dobrovoljac koji je nagrađen u svim republikama u kojima je učestvovao kao i od Ministarsta odbrane Ruske federacije”-zapisano je na Fejsbuku stranicu Комадант  Братислав Живковић

Podelite ovaj tekst