Muzej vanvremenskih vrednosti

Stanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.Ako putujete obratite pažnju na ovo

I pored pompeznih najava da će se situacija na aredromu Nikola Tesla u Beogradu regulisati stanje je i dalje alarmantno

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” dobija veliko poboljšanje u vidu postavljanja prolaza za automatsko čitanje pasoša na pasoškim kontrolama radi efikasnijeg protoka putnika. Ovo je najavio Goran Vesić i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovo su neke od solucija koje možete razmotriti zbog otežanog transfera putnika preko Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu

Da li je tako i zašto ne?

Veliki broj radne snage koju su mislili da nadomeste sa osobama koje naseljavaju u Srbiji odbio je da radi taj naporan i zahtevan posao, to su učinili i domaći radnici angažovani najčeće na ugovore o privremenim poslovima uz angažman od deset i više sati fizičkog rada.

 

Navodni izgovor da je reč samo o kašnjenju letova je neosnovan. On je jedan od razloga ne i glavni. Osnovni razlog prtljaga koji danima stoji po hodnicima i napolju jeste nedostatak radne snage.

Kašnjenje letova dovodi do toga da mnogi avioni poleću i sleću u isto vreme, što stvara gužve na šalterima za čekiranje, pasoškoj kontroli i prostoru za preuzimanje prtljaga. Na beogradski aerodrom tokom ovog perioda sleće više od 15 aviona u roku od sat vremena, sa više od 2.000 ljudi, što je izazov za osoblje na aerodromu, avio-kompanije i pripadnike granične policije.

 

U novoizgrađenom centralnom delu terminala broj šaltera pasoške kontrole za pripadnike granične policije povećan je na 16, u odnosu na 12, koliko ih je bilo na staroj lokaciji. U narednom periodu biće na raspolaganju dodatnih 6 šaltera na lokaciji dolazaka, automatsko očitavanje pasoša u ​​velikoj meri će doprineti ubrzanju protoka putnika.

 

“Savetujemo putnicima da pripreme putne isprave i avionsku kartu neposredno pre dolaska na šalter za pasošku kontrolu, kako bi ubrzali kontrolu pasoša”, kažu u kompaniji.

Podelite ovaj tekst