Muzej vanvremenskih vrednosti

Sećate se ovog gospodina?Stavio veto na Rezoluciju o Srebrenici. Nije bio Englez , Amerikanac, Kinez niti Francuz

Danas je političara onoliko koliko i društvenih naloga i mnogi od njih neuki ili vodjeni nekim drugim motivima ističu : “Šta je to Rusija uradila za nas?”, “Oni će nam pomoći?”

Da bi podsetili takve , a i sami se zamislili nad činjenicama ko je to bio uz nas i ko su oni koji se izdaju za prijatelje Srbije , a svako njihovo poznanstvo i prijateljstvo košta Srbe stotine miliona ili milijarde. Svaka ta podrška košta nas uslova za njihove firme, njihove kredite, njihove zaposlene dok naša privreda tone, a sa njom i mladi koji odlaze iz Srbije.

Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin umro je kao stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama 8. jula 2015. godine uložio veto na Britansku rezoluciju o Srebrenici.

U ovom trenutku kada je ova rezolucija stavljana na glasanje, Čurkin je stavio veto i Britanska rezolucija nije usvojena! Dakle nije pomogao Toni Bler onaj kojeg Srbija i danas plaća , a zbog kojeg smo bombardovani već Rus njegova ekselencija gospodin Čurkin.

Tog 8. jula 2015. godine u New Yorku počela je sednica Veća sigurnosti o rezoluciji u Srebrenici, koja je prethodno odgađana zbog veta koji je najavila Rusija, a Kina je insistirala na postizanju konsenzusa.

Dakle nije ni Kinez kojeg poslednjih godina predstavljaju prijateljem Srba već Rus.

Istoriju ne možemo prekrajati niti nekoga voleti ili ne bez se baviti njegovim delima, a ovaj gospodin je podigao ruku, glas u ime svoje želje Rusije kojom je stavio tačku na dalje narušavanje Srbije za koje se zdušno bore svi oni koji se predstavljaju velikim prijateljima Srba i Srbije, a ta prijateljstva nas koštaju života!

 

Istinom se bavimo ne onome što kreiraju na televizijama koje su opet u rukama moćnika koji preko tih istih televizija kreiraju ratove kako bi koristili tudju radnu snagu, prirodna bogatstva, strateške položaje, puteve.

Slagali se ili ne istina je jedna!

Samo da rata ne bude i da se stane na put onima koji žive od tuđih nesreća, a čiju smo dobrotu zvanu “Milosrdni Andjeo” osetili u bliskoj prošlosti na svojoj koži i na svojoj deci, generacijama odgajani pod radijacijom bombi i nesagledivim zdravstvenim , ekonomskim, istorijskim posledicama!

Hvala gospodine Čurkin!

 

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *