Muzej vanvremenskih vrednosti

V.d. direktor “Testirani su na alkohol i na psihoaktivne supstance” Dokle ide sramota prema 8 čestitih pokojnih radnika!Pogledajte VIDEO

Da li ste Vi testirani na sramotu za naknade za izgubljeni život u visini od 8500 evra?

 

Na nacionalnoj televiziji RTS-u gostovao je VD direktor rudarskog basena “SOKO” koji je ovo izjavio

U nesreći su poginuli rudari Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Radovan Grujić (47), Petar Petrović (31), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

Vršilac dužnosti direktora “Resavice” Saša Spasić rekao je da je istraga u toku i da će po njenom okončanju javnost biti detaljno obaveštena.

Zoran Nikolić, nadzornik na spoljnom pogonu u rudniku “Soko” gde je oko 5 sati ujutru došlo do nesreće u kojoj je poginulo osam rudara, kaže da je reč o jami sa visokim rizikom rada, ocenivši da su unutra uslovi rada “katastrofalni”.

„Ja sam već godinu i po dana napolju, možda i dve, ali uslovi u jami su katastrofalni, znači nula, nula, nula…“, kaže on.

Rudnik “Soko” je jedan od devet rudnika koji posluju u sastavu Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica”. Vršilac dužnosti direktora “Resavice” Saša Spasić kaže da je najverovatnije došlo do proboja metana i da je njegova koncentracija bila 95 procenata. Nije bilo ni sekunde vremena da se reaguje, rekao je Spasić.

 

“To je ono sve što mogu da Vam kažem u ovom momentu.Apsolutno sve što je do rukovodstva  i kada je u pitanju rudnik “Soko” ispoštovani je” rekao je vršilac dužnosti direktora Saša Spasić.

U izjavama su istakli i da će se pobrinuti za porodice nastradalih. Što je i učinjeno sa 8 miliona dinara ili 8500 evra po rudaru koji je život dao radeći časno.

Vlada je donela odluku da se opredele finansijska sredstva u iznosu od osam miliona dinara kao pomoć porodicama stradalih rudara u rudniku uglja “Soko”.

Ministarka Mihajlović je rekla da će učiniti apsolutno sve, ako je to sve onda bolje da ne skrnave sećanje na ove poštene, savesne radnike.

Tri dana žalosti u Srbiji nisu uvedena za postradale rudare i dvanaestoro dece sa njihovim porodicama koji su ostali bez onih koji su im bili svetlost iz rudarskih jama.

 

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst