Muzej vanvremenskih vrednosti

Dve princeze, a jedan vitez.Veće od pehara je srce kojim Novak vlada ne samo belim sportom

Nakon osvajanja Vimbldona završetku meča iz kojeg je Novak Đoković izašao kao šampion , vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton mu je čestitala u prostorijama Ol Ingland Klaba.

Svojim manirima je ukazao poštovanje vojvotkinji , a reakcije su podeljene.

Ne samo stvar protokola i kulture već maniri koji treba da su lekcija za sve mlade ljude kako se odnositi prema damama bilo da ste gimnazijalci ili prvaci sveta oličenje Vaše snage nisu ključevi od kola niti titule i statusi već sposobnost da poštujete mlade i stare, bogate i siromašne, plemiće i sav drugi svet.

 

Nije to stvar bontona i propozicija već stvar srca.

 

Zamislite da nam diplomate ostvaruju ovakve uspehe, dokle bi se čulo za srce Srbije, kako bi rešavali razna pitanja i koje bi se vesti čule u dnevniku umesto brojeva zaraženih, obolelih, umrlih, ubijenih, samlevenih..zamislite Srbiju u kojoj se u 7 ujutro na radiju i televiziji pušta Duško Radović, za dva meseca bi bili ono što nam je vekovima determinisano, ono što su nam bili preci , za pola godine bi se setili ko smo, a manje lepo bi nestalo u svetlosti zdravog.

Još jedna princeza kojoj je Novak poklonio svoju naklonost bila je devojčica koja ga je podržavala tokom meča, a kojoj je po završetku meča poklonio svoj reket.

Ako se i dalje pitate po čemu je Novak Đoković najveći onda to zasigurno nisu samo trofeji!

 

Bravo i hvala za sve! Najbolje prikazujem Srbiju svetu i postaneš uzor koji mlade podstiče da budu vitezovi, a ne mangupi na baterije.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *