Muzej vanvremenskih vrednosti

Veliki požar u Osijeku, građani dobili poruku upozorenja da ne izlaze (VIDEO)

Veliku požar u Hrvatskoj

U pogonu osječke kompanije „Drava international“ kod prigradskog naselja Brijest u Hrvatskoj posle ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju da lokalizuju profesionalne i dobrovoljne vatrogasne ekipe, izvestio je osječki gradski štab civilne zaštite.

Ističe se da je dojava o požaru primljena oko 40 minuta posle ponoći, da požar za sada još nije lokalizovan, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih kompanija, kako bi napravili koridor i sprečili širenje požara

„Za sada nema merenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i gasova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze napolje zbog mogućeg štetnog delovanja gasova usled izgaranja plastike“, poručio je Vulin.

Napomenuo je da je u pitanju požar deponije plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procenjuje na više hiljada kvadratnih metara i da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom delovanju gasova do daljnjega na snazi.

 

Na zahtev Načelnika štaba CZ grada Osijeka aktiviran je sistem za rano upozoravanje – SRUUK putem kojega je poruka poslata u 04.50.

Srbija nije izdala nikakvo obaveštenje iako isti dim ide ka Mačvi

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *