Muzej vanvremenskih vrednosti

VIDEO Bivši predsednik SNS partije se video sa Putinom. Onda smo se mi videli sa Monikom Beluči

O okupljanju i susretu dva najveća svetska lidera država Rusije i Kine jer amerika i razredni starešina srpskih političara Bajden posrće

Da li je reč o videli se i u doslovnom smislu. Najviši predstavnik Srbije je na akupu bio upravo to, samo najviši i u poslednjim redovima.

Da li je i ovde služio novinare sa ćevapima kao što to čini na Andrićevom vencu nike utvrđeno do zaključenja ove vesti.

 

Na kraju posete Kini, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je, tokom konferencije za novinare, da se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarao sam, usput, i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je zabrinut oko situacije u njegovom regionu, u Srbiji“, kazao je Putin i dodao: „Delimo zabrinutost“, prenosi RT Balkan.

 

Sa predsednikom Kine Si Đinpingom Putin je razgovarao, kako je istakao, tri sata. Bilo je reči o ekonomiji, politici, situaciji na Bliskom istoku. Predsednik je dodao da zajedničke pretnje samo jačaju odnose Rusije i Kine.

 

Veliki projekti koje Kina i Rusija nameravaju da ostvare u narednih 30 godina su konkretni, ukazao je ruski predsednik.

“RIA Novosti” navode da je Si na bilateralnim razgovorima sa Putinom naveo da su lideri Rusije i Kine održali 42 sastanka od 2013. godine, uspostavili dobre radne odnose i čvrsto prijateljstvo.

 

– U sadašnjim uslovima potrebna je bliska spoljnopolitička koordinacija, Rusija i Kina na taj način grade saradnju – rekao je Putin.

Rusija i Kina dele želju za ravnopravnom, obostrano korisnom saradnjom radi postizanja dugoročnog ekonomskog napretka i društvenog blagostanja, uz poštovanje prava svake države na sopstveni model razvoja, rekao je predsednik Rusije govoreći na forumu “Jedan pojas, jedan put” u Pekingu.

 

Putin je istakao da je kineska inicijativa “Jedan pojas, jedan put” u skladu je sa ruskim idejama o formiranju velikog evroazijskog prostora, gde ce biti povezani različiti integracioni procesi, uključujuci Evroazijski ekonomski savez, prenosi agencija RIA Novosti.

Jedna od zanimljivosti jeste da je na ovom skupu govorio jedan od zaslužniji za postojanje SNS partije Boris Tadić kao i to da se čula pesma tamo daleko, a Срспски je bio jefan od zvaničnih jezika skupa.

Koliko su i šta oba predstavnika postigla tokom vladavina vidimo po položaju srpskog naroda, po ključnom pitanju Kosova i Metohije, po standardu i lečenju dece SMS-om.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *