Muzej vanvremenskih vrednosti

Zaharova poručila Srbiji “Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo“. Onda je istakla i ovo

Rusija računa na doslednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

„Beležimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Beležimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo“, saopštila je ona.”

 

Ona je navela da Rusija razume da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, pre svega SAD i da moraju da idu na kompromise.

 

„Ali ako je reč o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom delovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosledno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama“, zaključila je Zaharova. (Sputnik)

8. jula 2015. Britanija i USA i velika vecina zemalja EU,podneli su u UN najstrasniji zahtev u istoriji da se Srbija proglasi GENOCIDNIM NARODOM. RUKU ODBRANE ZA SRPSKI NAROD PODIGAO JE VITALIJ CURKIN. Britanski ambasador je rekao da je ZGROZEN VETOM koji je Rusija podnela.