Muzej vanvremenskih vrednosti

Zaharova poručila Srbiji “Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo“. Onda je istakla i ovo

Rusija računa na doslednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

„Beležimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Beležimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvek podržavamo“, saopštila je ona.”

 

Ona je navela da Rusija razume da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, pre svega SAD i da moraju da idu na kompromise.

 

„Ali ako je reč o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom delovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosledno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama“, zaključila je Zaharova. (Sputnik)

8. jula 2015. Britanija i USA i velika vecina zemalja EU,podneli su u UN najstrasniji zahtev u istoriji da se Srbija proglasi GENOCIDNIM NARODOM. RUKU ODBRANE ZA SRPSKI NAROD PODIGAO JE VITALIJ CURKIN. Britanski ambasador je rekao da je ZGROZEN VETOM koji je Rusija podnela.

 

Podelite ovaj tekst