Muzej vanvremenskih vrednosti

Ajkula napala ženu u Huragadi.Letovalištu koje Srbi najčešće posećuju.Razlozi napada su najčešće ovi (Uznemirujući video)

 

U BLIZINI poznatog egipatskog letovališta Hurgade, jedna žena je preminula nakon što ju je u Crvenom moru napala ajkula.

 

Prema zvaničnim izvorima, žrtva je identifikovana kao Elizabet Skvajer, koja živi u Hurgadi je udata za Egipćanina.

Ceo incident dogodio se u blizini jendog poznatog rizorta.

Žena je u petak uveče prebačena u bolnicu sa teškim povredama, ali je uprkos naporima lekara, na žalost preminula, navodi “Dejli mejl”.

Na snimku se vidi kako ljudi sa doka gledaju napad i viču nešto ženi, međutim niko od njih se nije usudio da uđe u vodu. Voda oko žene je sve vreme bila crvena od krvi.

Ronilac Radenko Calic, koji se trenutno nalazi u ovom poznatom letovalištu kaže da je nesrećnu ženu najverovatnije ujela tigar ajkula.

– Budući da je ajkula ženi odgrizla ruku i nogu, po stepenu povreda možemo da pretpostavimo da se radi o mako ili tigar ajkuli. Prevezena je u bolnicu ali je ubrzo preminula – kaže Radenko.

On dodaje da se ceo incidetn dogodio sinoć oko 19 časova, u vremenu kada je uveliko zabranjeno kupanje u ovom delu mora.

– Koliko sam čuo ona je bila u plićaku i bavila se snorklingom – kaže on.

On kaže da je u više navrata ukazivao na veliki problem koji je najverovatnije i doveo do tragičnog ishoda.

– Turisti bacaju hranu koja privlači predatore i to je sa razlogom zabranjeno. Nedovno su se u ovim vodama pojavile i velike tune koje ribari love. Pretpostavljano da su tada ribari čistili ribu koju su ulovili i bacali iznutrice u vodu i da je to privuklo ajkulu – objašnjava Radenko, a prenose Novosti.

Podelite ovaj tekst