Muzej vanvremenskih vrednosti

Bačka Palanka svi na ulici zbog dečaka koji je poginuo.Deca protestuju za život dečaka sa kojim su išla u školu.

Bačka Palanka cela na ulici

 

Bačka Palanka je ustala zbog izgubljenog života dečaka i neodgovornosti nadležnih

Nakon pogibije dečaka (13) u Bačkoj Palanci održani su protesti građana sa kojih je zatražena ostavka predsednika opštine Branislava Šušnice, jer su više puta apelovali na nadležne da sklone kablove porušene od oluje, a zbog kojih je stradao mališan.

Građani ni po najvećem suncu ne napuštaju mesto protesta

 

Ovim povodom oglasili su se roditelji mališana.

Foto: N1
Foto: N1

Ivana i Goran M. potresnim rečima oprostila se od sina.

 

„Milo moje sunce, moje oke plave, otišao si mi tako rano, tako nevin. Mama ti obećava da će svi odgovarati za tvoju nesreću, za život što su ti oduzeli i priliku da uživaš u njemu. Kunem ti se poslednjim atomom snage. Spavaj oko mamino i znaj da ćeš zauvek biti deo nas“, napisala je potresena žena, dok je njen suprug dodao:

„Čedo tatino, desno ruko moja. Otišao si mi jako brzo, tako mali i nevin. Na pitanje ZAŠTO? Niko nema odgovor. Počivaj u miru milo moje, nebo je dobilo najvećeg anđela“, dodao je neutešni otac.

 

Podsetimo, deda i unuk u Bačkoj Palanci stradali od struje u razmaku od nekoliko dana, iako je problem sa kablovima pod naponom prijavljivan 27 puta.

 

Zbog pogibije dečaka organizovani su protesti. Tokom jučerašnje protestne šetnje okupljeni su otišli do zgrade opštinske uprave gde su uzvikivali „ostavke“, a potom su se građani uputili ka zgradi Elektrodistribucije ispred koje su takođe zahtevali ostavke odgovornih.

 

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica iz SNS-a, verbalno je napao novinarku portala BAP vesti jer je pitala koliko još u opštini ima neobezbeđenih kablova pod naponom, s obzirom na to da je od strujnog udara u ponedeljak stradalo 13-ogodišnje dete, a nekoliko dana pre toga i njegov deda.

Vidno ljut zbog pitanja, predsednik opštine Branislav Šušnica se izvikao na novinarku.

Reakcija predsednika opštine Bačka Palanka i šefa štaba za vanredne situacije:

Izvor Nova.rs

Takođe, i danas je održan protest. Protestu, ispred zgrade opštine Bačka Palanka, je prisustvovao ceo razred stradalog dečaka.

Podelite ovaj tekst