Muzej vanvremenskih vrednosti

Bivšoj Modelsici Sandri Meljničenko jahtu od 530 milona oduzele italijanske vlasti VIDEO

U Trstu

Bivšoj članici muzičke grupe Models Srpkinji Sandri Meljničenko (devojačko Nikolić) oduzeta jahta vredna 530 miliona. Navodno zbog sankcija Rusiji.

 

U saopštenju Finansijske policije navodi se da je brod – nazvan SY A — vredan oko 530 miliona evra i da se nalazi u skladištu u severoistočnoj luci Trst. Kako se navodi, luksuzna jahta koju je dizajnirao Filip Stark i izgradio Nobiskrug u Nemačkoj, medju najvećima je na svetu.

 

Meljničenko se obogatio na uglju i đubrivu. Veruje se da je SY A, što znači “jedrilica A”

Podsetimo, italijanske vlasti su navodno zaplenile ogromnu jahtu ruskog oligarha Andreja Meljničenka, naveo je jutros CNN, pozivajući se na saopštenje italijanske finansijske policije.

Ovu jahtu je ruski biznismen Andrej Meljničenko poklonio svojoj supruzi Sandri. Kada su izvođeni radovi na dekoraciji enterijera ove jahte, Sandra je učestvovala u svakom koraku dizajna, birajući materijale i sve neophodne detalje. Ona je tačno znala kakav prostor želi na svojoj jahti, što možemo videti po genijalno dizajniranom i ultra prostranom garderoberu koji je osmislila. Njen grandiozni i glamurozni garderober nalazi se u sklopu master apartmana jahte i otključava se otiskom prsta.

Rus, koji ima procenjenu neto vrednost od 12,9 milijardi dolara i osnovao kompanije uključujući proizvođača đubriva, uglja, generatora električne energije i izvoznika cevi, potrošio je prijavljenih 400 miliona dolara na jedrenjak.

Njeni jarboli dosežu 300 stopa u nebo (glavni je toliko velik da ima malu prostoriju u sebi), a jahta može dostići maksimalnu brzinu od 24 milje na sat. Posada od 54 člana prati 20 gostiju koje može da primi.

 

Podelite ovaj tekst