Muzej vanvremenskih vrednosti

Cela banja prodata za stan na Vračaru. Šta je još ostalo da prodaju?

Foto: YouTube Screenshot

Prodata Gamzigradska banja: Cena koliko za stan u Beogradu

Od početne cene 91,3 miliona dinara, u petoj licitaciji banja kod Zaječara od oko 5000 kvadratnih metara, prodata je privatnom licu za oko 41,3 miliona dinara, koliko košta stan u prestonici

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je prodala preduzeće Romulijanu u čijem sastavu je Gamzigradska banja za oko 41,3 miliona dinara ili za 351.500 evra Jasni Milovanović.

Gamzigradska banja prodata je po 40 odsto nižoj ceni od prethodne, koja je bila 72,3 miliona dinara. Pre ove licitacije bilo ih je četiri. Pri prvoj neuspeloj prodaji Gazimestanska banja je bila nuđena po početnoj ceni od 91,3 miliona dinara.

Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Imovinu Romulijane čini 12 građevinskih objekata, čija je površina oko 5.000 kvadratnih metara, kao i sporna prava na četiri katastarske parcele koje su upisane u katastarskoj opštini Gamzigrad.

Gamzigradska banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 220 kilometara jugoistočno od Beograda, a 11 kilometara zapadno od Zaječara. Leži na 160 metara nadmorske visine na obali Donjeg Timoka.

S.Ć./BIZlife

Izgradnja i uređenje kupatila počinje 1920. godine, a 1978. počinje sa radom Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad”, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode.

Šta je još u Srbiji na prodaju i od čega će se vraćati spoljni dugovi kada sva prirodna bogatstva, rudnike, zemljišta, banje i javna preduzeća rasprodamo čućete u svakodnevnom obraćanju ekonomskog tigra sa nacionalnih feekfencija.

Podelite ovaj tekst