Muzej vanvremenskih vrednosti

Cela Marakana je pevala ime ubijene Darje Dugine. Scene od kojih zastaje dah. Večna ti slava

U Beogradu su navijači Crvene zvezde tokom utakmice razvili ogroman transparent posvećen ubijenoj ruskoj novinarki Dariji Duginoj.

Navijači Crvene zvezde su na tribinama razvili ogroman transparent „Darija Dugina – večna pamjat” i počeli da skandiraju uz pesmu „Katjuša”.

Na utamici Crvena Zvezda-Javor, prvoj na kojoj je zvetdu vodio novi trener i odmah imao izazov na stadionu “Rajko Mitić”), u drugom poluvremenu “delije” su odlučile da izraze svoj stav o ubistvu Darje Dugine.

Navijači Zvezde su raširili veliki transparent preko severne tribine, na kome je pisalo “Darja Dugina – vječnaja pamjat”, ali to nije bilo sve.

Dok su držale transparent, pristalice crveno-belih su pevale čuvenu rusku pesmu “Katjuša”, obrađenu tako da na kraju refrena sadrži samo jedan, i to navijački stih (“Zvezda šampion”).

Kako je to izgledalo na Marakani, pogledajte


Podsetimo, Darija Dugina je poginula uveče 20. avgusta u eksploziji automobila na Možajskom autoputu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je 22. avgusta da je zločin rasvetljen, uz obaveštenje da iza ubistva Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula. . Kako navodi FSB, nakon kontrolisane eksplozije automobila, izvršilac ubistva i njena ćerka su otišle u Estoniju kroz oblast Pskov.
Podelite ovaj tekst