Muzej vanvremenskih vrednosti

Crtež deteta čiji je tata rudar.Ko će sada toj deci, porodicama da osvetljava dom?

 

 

 

Bunili su se da ne rade, da ne idu, da se to zaustavi ali… Na kraju se obistinilo. Već danima rade na tom mestu, bili su svesni da su u opasnosti jer su kopali ispod jezera. Nama ništa nisu rekli, kad pozovete rudnik oni nemaju nikakve informacije, javlja nam se sekretarica. Mi nemamo saznanja šta se tačno desilo“, rekao je zet jednog od preminulih rudara Branka Čokorila i dodao:

 

„To se desilo oko 3 noćas, njih su izvukli do rupe, moguće je da su tad bili živi ali da nisu stigli na vreme. Kolege su nam javile, izjavili su nam saučešće“, ispričao je rođak.

 

Povodom velike tragedije koja se desila u rudniku “Soko”, u kojoj je osam osoba izgubilo život, oglasio se i zet Branka Čokorila, jednog od preminulih rudara. On je za Nova.rs rekao: “Savesno su išli 10 dana u rudnik, iako su znali da su u opasnosti”.

Stradali su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (57), Branislav Zlatanović (54), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

 

Crtež deteta čiji je tata rudar.

 

Ko će sada onim porodicama koje su ostale bez oca da osvetljava dom.

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst