Muzej vanvremenskih vrednosti

Danas je doček olimpijaca Srbije. Srbijа ima najviše osvojenih medalja od svih zemalja u regionu.

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države. Dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje – najbolji je rezultat još od Igara u Seulu 1988. kada su naši sportisti nastupali pod zastavom SFR Jugoslavije.

U Tokiju su uspeli da nadmaše taj rekord jer su osvojili medalju više nego pre pet godina. Tri zlata na ovogodišnjim Olimpijskim igrama osvojili su Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je u Srbiju doneo Damir Mikec i pet bronzi su osvojili basketaši, odbojkašice, Milenko Sebić, Tijana Bogdanović i Zurabi Datunašvili.

Doček olimpijaca biće organizovan ispred Skupštine Beograda u utorak, 10. avgusta s početkom u 21.00 čas, objavio je danas predsednik gradskog parlamenta.

Beograd i cela Srbija s velikim ponosom čestitaju veliki uspeh Olimpijskom timu Srbije i osvajanje devet medalja na igrama u Tokiju.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojila dve zlatne medalje, četiri srebrne i dve bronzane, što je bila rekordna godina po broju osvojenih odličja na Olimpijskim igrama od osamostaljenja Srbije.

Grafit u Beogradu posvećen Milici Mandić.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *