Muzej vanvremenskih vrednosti

Dečak sa tribina.Novak Đoković napravio je fenomenalan, nesebičan gest kada je jednom klincu kraj terena Rolan Garosa poklonio reket kojim je osvojio titulu Otvorenog prvenstva Francuske.

 

Koliko znači podrška u životu najbolje pokazuje još jedna neverovatna pobeda Novaka Đokovića.

Veliki vetar u ledja bili su glasovi malog dečak obučenog u majicu Srbije koji nije prestao da veruje u Novaka i da ga bodri ni pri rezultatu tokom kojeg je Novak gubio dva seta.

 

Otac ovog divnog mališana rekao je :

“Na meč je došao u srpskoj majici – otkrio je njegov otac za francuski sajt “Francebleu”, a zatim opisao detalje tokom meča, naročito kada je Novak izgubio prva dva seta od Cicipasa u finalu.

Počeo je vrlo snažno da ohrabruje Novaka, koji ga je primetio. Uspostavio je malu vezu. Kada je došao da sedne nasuprot nas, pogledao je Toma i podigao mu palčeve u vis i namignuo. To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće. Poklonio mu je i kačket. Bio je neverovatno srećan. Siguran sam da je o tome razgovarao i sa prijateljima. Jutros je želeo da uzme kapu i odnese je u školu. To je trenutak koji će mu se zauvek urezati u sećanje. Želeo je da nosi kačket i popodne na ručku. U subotu igra na turniru, mislim da će ga i tada nositi – zaključio je otac.

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *