Muzej vanvremenskih vrednosti

Do Zlatibora će se moći i avionom: Od aerodroma do planine za 15 minuta

Do Zlatibora će se moći i avionom: Od aerodroma do planine za 15 minuta

 

Zlatiborski kraj spada među najposećenije turističke destinacije u Srbiji, a sve više posetilaca bira da svoj odmor provede u nekom od zlatiborskih sela.

Ono što će dodatno doprineti njegovom razvoju kao top turističke destinacije jeste blizina aerodromu Ponikve.

 

Radovi na putnom pravcu Krnda – Rosići – brana Vrutci u dužini od 10, 9 kilometara povezuje opštinu Čajetinu i grad Užice, a za Zlatiborce koji su tradicionalno okrenuti turizmu ova saobraćajnica ima poseban značaj jer je to upravo najbliža veza Zlatibora sa aerodromom Ponikve.

Mi se uveliko spremamo kada se aerodrom Ponikve pusti u funkciju da imamo interne saobraćajnice da bi ljudi koji dolaze avionima, što brže mogli da stignu do željene destinacije. Izgradnjom ove saobraćajnice taj put će biti skraćen, i za 15 minuta ste na Zlatiboru sa aerodroma Ponikve“, kazao je za RINU predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

 

Ova deonica radila se u tri faze, preostalo je da se asfaltira još 4, 8 kilometara i uprkos zahtevnom terenu ali i nepovoljnim vremenskim prilikama put će biti završen pre ugovorenog roka.

„Asfalt je širine 5, 5 metara i radi se u dva sloja debljine 7 i 4 centimetra, ukupna vrednost radova za ceo put je 338 miliona dinara. Gradnja ovog puta je državni projekat I izvodi se po nalogu predsednika Aleksandra Vučića i finansira se od strane države“, kazao je tehnički direktor Puteva Užice Dejan Tejić.

Podelite ovaj tekst