Muzej vanvremenskih vrednosti

Džoni Dep odlikovan u Beogradu! Počinjem život u Srbiji. Pomenuo Kusturicu, ćevape, šljivovicu, ali i ovo

 

Dok Srbiju mesečno napusti 4.250, a godišnje oko 51.000 ljudi, on je odlučio da ostane i živi u Srbiji.

Ni Holivud niti crveni tepisi Kana , festivali u Veneciji i Berlinu nisu dovoljno veliki za popularnog, svetskog glumca koji bira Srbiju.

Džoni Dep primio odlikovanje: Početak novog života u Srbiji, ako me primate

“Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I voleo bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno”, rekao je glumac Džoni Dep, nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao Zlatnom medaljom za zasluge.

„Ovo je zaista jedan vanredan trenutak za mene i veoma sam ponosan. Imam jednu malu priču koju želim da podelim sa vama. Imao sam priliku, zapravo sam bio blagosloven jako davno, pre mnogo godina da upoznam veoma čudnog čoveka, neobičnog. Čim sam ga ugledao znao sam da on ne pripada Holivudu. Njegovo ime je Emir Kusturica. I Kusturica je postao brat, njegova porodica je postala moja porodica, gledao sam kako mu deca odrastaju. To je jedna veza koju smo ostvarili od prvog dana i to dosta govori o jednoj osobi, posebno kao što je Emir Kusturica. On vas voli i kad vas voli, on vas zaista voli, a kad vas ne voli, on vas zaista ne voli. I to mi se zaista sviđa kod njega. On kaže zaista ono što misli i veruje u sada“, rekao je Dep i dodao:

“To je nešto što sam zaista naučio od ove divne zemlje da je svrha iskoristiti upravo ovaj trenutak, a to sam saznao od mnogih toplih duša koje sam imao prilike da upoznam u ovoj zemlji. Imajući zadovoljstvo da to uradim i sa Emirom, ali da napravim ovde jedan film sa ekipom koja je spektakulatna, koja nikad nije bila umorna iako su bili iscrpljeni. Bili su zaista savršenstvo i verujem da postoji dosta talenata koji ćemo ovde tek iznaći i nadam se da ću biti deo toga. Zaista želim da vam se zahvalim predsedniče Vučiću i ova medalja za zasluge koje sam primio, drago mi je što ste mi ukazali tu čast, učiniću sve što je u mojoj moći da ovo bude otelotvorenje moje obaveze prema ovome”, rekao je jedan od najpoznatijih glumaca današnjice.

Zatim je spomenuo i ćevape i šljivovicu i novi početak u Srbiji.

“Imam tu strast koju gajim ka svemu što imam ovde. I ćevapi naravno i šljivovica.Neko mi je spominjao, ali nisam nikad imao prilike da probam šljivovicu.Dobro, možda jednom, okej. I ništa drugo nisam dobio do samo poklona i darova, a moje iskustvo sa ljudima ovde koji su mi toliko mnogo dali jeste jedan potpuno novi život, poput onog koji mi je Emir dao. Sada sam bukvalno na početku jednog novog života i sviđa mi se ovaj početak. I voleo bih da taj početak otpočne upravo ovde u Srbiji, ako me želite naravno. Tako da hvala vam još jednom. Blagosloveni bili, zaista mi je velika čast. Plašim se. Šalim se naravno. Ne znam šta bih još mogao da kažem, nisam baš neki veliki govornik, ali iz dubine duše, moje suštine i onoga što jesam zahvaljujem se i primam ovu veliku čast koja mi je ukazana i nikada je neću izneveriti”, rekao je Džoni Dep.

Dobro došli gospodine Džoni!

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *