Muzej vanvremenskih vrednosti

Grad sa dušom i u njemu ljudi sa dušom. Svi su mislili da prosipa vodu, a ona nas je samo podsetila šta znači biti komšija

Beograd grad sa dušom i u njemu puno divnih majki princeza i očeva mangupa.

Grad u kojem su majke spremne da vas ugoste jednako kao svoju decu, pa i bolje, grad u kojem očevi čuvaju komšijsku i gledaju da ih nasmeju i usreće jednako kao svoju.

Gde se izgubio taj divni Beograd?

Dik po nama sa balkona kaplje voda iz klima , dok u saobraćaju trubimo ne stižući nigde brže zbog toga istovremeno sa tim našim novim čudima postoje oni tihi, lepi, koji su bili i ostali ljudi.

Dokaz da taj bajkoviti grad postoji i dalje su ovakvi ljudi.

Kada su naši bili na poslu njena vrata i kuhinja su jednako bile otvorene i za nas.

Danas su ulazi, svaki sprat za sebe, stanovi pod rešetkama i laserima, alarmima i kamerama zato su nam srca i hladna, ali “obezbedjena”.

Komšinica je svojim komšijama zalila cveće sa svoje terase.

Sve to je zabeleženo još jednim srcem koje je fotografisalo ovaj grad ljubavi i sačuvalo sećanje da dobrotu koja nas je vekovima krasila.

“Postovanje Mislim da ova fotografija zasluzuje da se nadje kod vas na stranici pod ‘ najbolja komsinica na Vracaru ‘Moja kcer je slikala @stella.v_77 sa njenog balkona Ono kad komsija ode na more a dobra komsinica zalije cvece Veliki pozdrav ?”

Hvala Vam što je Dnevna doza Beograda kuća u kojoj Beograd živi onakvim kakav jeste za nas najlepši i jedini na svetu ma koliko nastojali da ga predstave drugačijim.

Ne zaboravite da smo svi jedni drugima porodica, da je komšijsko dete ili cvet isto što i naše i da ga treba čuvati i negovati jedino tada smo ljudi, a bez ljudskosti sve drugo je manje vredno.

Šaljite nam Vaše fotografije, priče o lepim i dobrim ljudima, komšijama, prijateljima, roditeljima, sestrama i njihovoj dobroti.

Lepo postoji samo treba da ga čuvamo i negujemo!

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *