Muzej vanvremenskih vrednosti

“Ima li Srba u ovoj državi? Neki Srbi žele da stave Srbiju pod stranu kontrolu” rekao je tad i napustio bezbednosni forum Aleksandar Konuzin

 

Došao je kao prijatelj i otišao kao veliki branilac Srbije , a tada je izjavio

 

-Moj mandat je završen, odlazim iz Beograda i sveta diplomatije, rekao je ruski ambasador Aleksandar Konuzin i naglasio da njegova zemlja prema Srbiji gaji tople i prijateljske odnose. – Opraštam se od vas i želeo bih da zapamtim vaša lica, jer sam sve vreme ovde osećao toplotu i dobrotu prema mojoj zemlji Rusiji.

Čuveni govor njegove ekselencije

Zbog čega ga Srbi vole

Dana 15. septembra 2011, na beogradskom bezbednosnom forumu, ambasador Konuzin je napustio forum nezadovoljan tokom rasprave.

„Zbunjen sam. NATO, Kfor i Euleks planiraju da dovedu šiptarske carinike na prelaze na severu Kosova i time prekrše svoj madat, Rezoluciju 1244 i odluku SB UN iz 2008. godine, a iz publike na tu temu nije postavljeno ni jedno jedino pitanje. „Ima li Srba u ovoj publici, brinete li za sudbinu svojih sunarodnika“, upitao je Konuzin.

Takođe je i oštro reagovao na komentare tokom foruma da Ruska Federacija u Srbiji radi isključivo radi svojih interesa.

Tom prilikom je izjavio: „Recite mi koje interese su imali ruski dobrovoljci kada su dolazili da se bore sa vama. Rusija ima interese. A ko ih nema? Mi ulažemo u vašu zemlju, iako neki Srbi žele da stave vašu zemlju pod stranu kontrolu. Imamo interese, ali se naši interesi poklapaju sa vašima“.

Koliko se toga od tada promenilo i u kom pravcu sami smo svedoci dešavanja koja govore u kakvoj je Srbija situaciji.

Da li je Aleksandar Konuzin bio u pravu? Da li smo već pod kontrolom?

 

 

Podelite ovaj tekst