Muzej vanvremenskih vrednosti

Legenda Beograda koja je ovih dana napunila 75. godina Milan Lane Gutović i priča o prijateljstvu

Milan Lane Gutović (Umka, 11. 8. 1946.) je poznati srpski glumac, doajen srpskog glumišta.

Završio je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju y Beogradu i 1967. godine došao y Jugoslovensko dramsko pozorište kao mlad glumac y grupi koju su tada popularno nazvali „Bojanove bebe“, jer ih je doveo Bojan Stupica

O životu i prijateljstvu kaže :

“Zalažem se da budem nežan i dobar, sada mi ide više od ruke, a nekad sam bio grub, nekoliko puta se desilo. Kako godine idu i kako se sve više okrećemo da vidimo šta smo radili pre ovoga, u tom zbiru vidim da sam bio uvredljiv prema ljudima koje sam voleo, a nisam to želeo. Međutim, kada uvredim, nikad ne uradim to slučajno, to je namerno. Žao mi je što sam bio tako bahat zbog svojih godina, snage koju sam osećao u sebi i neke budućnosti u kojoj nisam video kraja. Mislio sam da sam večit i nepobediv ovakav, pravio sam se važan”

“Trudim se da me sećanje vodi na prijatne trenutke i na ljude koji su ostavili trag u mom životu, tu ne mislim na ljude koji su uneli svojim ponašanjem u moj magacin velike sanduke razočaranja.”

Rekao je o prijateljstvu

“Pare, one su osnovni element, one su sve i kada vam kažu nisu u pitanju pare, e baš jesu. Zato što im je novac toliko važan, zato ga nikada nemaju, a i to malo novaca što dobiju, oni su u stanju da zamene za svog druga, devojku, momka i tako dalje.”

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *