Muzej vanvremenskih vrednosti

Nova RHMZ najava: U naredna dva sata pljuskovi s grmljavinom u ovim krajevima, a kiša i u Beogradu 

Nova RHMZ najava: U naredna dva sata pljuskovi s grmljavinom u ovim krajevima, a kiša i u Beogradu

Na snazi je upozorenje na vremenske nepogode, a upaljen je narandžasti meteoalarm.

„Na području jugozapadne Srbije, Šumadije, kao i istočne i jugoistočne Srbije u naredna dva sata lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. U pojedinim delovima Beograda slaba kiša. Dnevna temperatura će biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 35 °C na jugoistoku“, objavio je RHMZ u 14.23.

„Danas u centralnim, istočnim i južnim predelima naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom i osetan pad temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni. U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).“

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura od 18 stepeni do 22 stepena, a najviša dnevna od 22 na severu do 32 stepena na jugu Srbije.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura oko 20 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena, najavio je RHMZ ranije.

Podelite ovaj tekst