Muzej vanvremenskih vrednosti

Ognjen (5) lavić iz Srbije na vrhu Afrike (VIDEO) Vitez iz Srbije postavio je rekord koji je nemoguće oboriti

Šumadinac Ogi (5) je najmlađi osvajač Kilimandžara na svetu! Majka u ispovesti: „On je dete čudo“

 

“Novi najmlađi vladar Afrike na svom tronu na visini od 5.895 metara”.

Majka je na fejsbuku objavila vest

“Pozdrav svima! Ako smem samo da se pohvalim svojim sinom koji je juče oborio rekord i zvanično postao najmlađe dete koje se popelo na Kilimandžaro.

Sve detaljije informacije imate kod mene na instagramu: shootwithkathy

NEW WORLD REKORD

Ognjen Živković (5godina) je nakon tri sata sna (neispavanan) u ponoć krenuo na -15 stepeni celzijusa i izjutra dočekao rađanje sunca nad crnim kontinentom kao novi najmlađi vladar Afrike na svom tronu na visini od 5895m. On je oborio rekord dečaka Coaltana Tannera iz Albukerkija iz novog Meksika (SAD), koji je osvojio Kilimandžaro sa 6 godina lakšom Lemošom rutom u 7 dana. Ogi je težom Mašame rutom u 6 dana razbio Kilimandžaro. Od vodiča smo saznali da je ovaj rekord NEOBORIV, zacementiran, jer se broje upisane godine života bez meseci u registar u svakom kampu na njegovoj ruti u kojima je proveo svoje noći. To znači da sledeće dete od 4 godina mora da ide Ogijevom rutom da bi Ogijev rekord bio oboren. APSOLUTNO NEMOGUĆE!!! Proslavio je Raču Kragujevačku,odakle je rodom, proslavio je Šumadiju i Srbiju. Doneo je titulu na evropski kontinent.”

 

Ono što je najzanimljivije pored vokje, snage, želje, motiva jeste činjenica da je ovaj rekord neoboriv. Do kraja teksta ćemo Vam izneti i kz kojih razloga, a sada pročitajte priču o dečaku iz Srbije koji je mali lavić cele Afrike kroz reči njegove majke Katarine.

Telegraf.rs je u razgovoru sa Ognjenovom majkom, Katarinom Živković, saznao odakle njegova želja i snaga za tako visokim ciljevima i prve utiske dečaka nakon što je pokorio krov Afrike.

 

– Moj pokojni otac i Ogijev deda me je učio geografiju. Prvo što me je naučio jeste koji su najviši planinski vrhovi sveta. Na mom putu u Norvešku prošle godine i pohodu na Troltungu vodič nam je pričao o Kilimandžaru i kako Norvežani mogu da tolerišu redak vazduh. To mi je zagolicalo maštu, a onda smo iz radoznalosti našli članak na internetu kako je jedno šestogodišnje dete iz Amerike osvojilo krov Afrike. Gledajući snimke tog deteta smo shvatili da naš sin srpske krvi ima sve bolje predispozicije od tog deteta. Želja za osvajanjem Kilimandžara je rasla svakog dana, a mi smo trenirali i trenirali zbog zdravlja i ljubavi prema planinama. Na kraju smo prelomili, jer smo shvatili da mi to zaista možemo – započinje priču za Telegraf.rs Ognjenova majka, Katarina Živković.

Ovaj dečak je svoje prvo planinarsko iskustvo imao sa samo tri i po godine kada je osvojio vrh Vogelsang koji pripada planinskim lancima Bavarska šuma koje predstavljaju prirodnu granicu sa Austrijom i Češkom.

 

– Naš sin je bez problema osvajao vrhove preko 3000 metara u Južnom Tirolu i prelazio više od 20 kilometara dnevno. Sve mu je bilo zabavno i interesantno. Radoznalost dečja mu je davala snagu. Motivacija su mu bili naši prelepi razgovori o prirodi. Na umor se nikad nije žalio kao ni ja. Nakon osvojenog vrha nije odmarao, prelivao je od životne energije. On je čudo. – priča ponosna majka.

 

Još dok je imao tri godine mama i tata su ga izvodili u duge šetnje u Bavarskoj šumi, a nakon petog rođendana osvojio je Rtanj severnom, težom stranom.

Preslatko djete Srbije oborilo je svetski rekord i sa trona “zbacio” dečaka koji je osvojio Kilimandžar sa šest godina. “Oborio je rekord dečaka Koltana Tanera iz Alburkerkija. Kolton je sa šest godina išao lakšom Lemošom rutom u sedam dana. Ogi je išao Mašame rutom, koja je teža i “razbio” Kilimandžaro u šest dana i to sa pet godina”.

 

Ognjen nije samo oborio rekord, već je njegov uspeh neoboriv, kako je navela naša sagovornica. Kako nam je rekla, vodič je objasnio da se u registar upisuju godine bez meseci života što znači da sljedeće dete koje želi da obori Ognjenov rekord mora da ima četiri godine. Takođe bi morao da se kreće njegovom rutom. “Proslavio je Raču Kragujevačku, odakle je rodom, proslavio je Šumadiju i Srbiju. Doneo je titulu na evropski kontinent”, navela je Katarina.

Naši odbojkašo, košarkaši, vaterpolisti, ovih dana mala, a velika Angelina Topić, Ivana Španović i mnogi iz Srbije uz jako skromne uslove stigli su na vrh sveta, danas je to učinio i Ognen popevši se među oblake, u vrhove planina koje dodiruju nebo.

Da li smo nebeski narod ili ne, koliko još mladih i lepih matematičara, fizičara, atletičara, doktora će biti u svetu prvo, a iz male Srbije, koliko još milijardi dolara ti veliki će potrošiti na brisanje i prekrajanje te “male” Srbije ostaje da vidimo sa vrha postolja koja osvajaju ovi divni, zdravi i lepi ljudi koji malo prostora dobijaju u medijima od političara, otvaranja semafora i mostova, konferencija sa kojima se pričaju bajke o Ekonomskom tigru, ali ne i o lavovima iz Srbije koji sa 5 godina osvajaju Afriku.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *