Muzej vanvremenskih vrednosti

Pismo Majke školi”Ne dozvoljavam da moje dete učestvuje u proslavi bilo kakve noći i veštica

U danima kada aktivno uz pomoć političara skrnavljuju školstvo, zdravstvo, prirodu i ono najsvetije obrazovanje i zdravlje dece spas opet nalazimo u vekovnom stubu porodice, a to je u Srbiji MAJKA

Pismo upućeno školi, ali ne samo školi već svima nama, drugim roditeljima, učiteljima, nastavnicima, sedam i babama (*sigurnim glasovima Za našu decu) koji misle da su u trendu ukoliko ne poštuju i skrnave svoje.

Pismo Majke iz Beograda prenosimo u celosti.

“Poštovani, povodom vaše sugestije da deca 31.10. u školu donesu rekvizite kojim bi proslavljali američki satanistički praznik “Noć veštica”, koji direktnu vezu ima sa nečistim silama i mrtvim ljudima, ovim putem vas obaveštavam da ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete bude saučesnik u skrnavljenju pravoslavlja i Svetog Luke koji se istog dana proslavlja kao krsna slava.

 

Ovo nije Amerika, ovo je Srbija. Moje dete niko ne sme bez moje dozvole da šminka niti oblači u kostim veštice pa makar ni u šali niti u igri koja je ponavljam duhovno opasna po dušu dece i svih nas.

 

Ukoliko mi dete budete kaznili zbog neodobravanja proslave veštica – satane, obratiću se višim instancama i zaštitniku građana.

 

S poštovanjem, majka D.M. Beograd. +++”

 

U svetu ovaj dan koriste da za decu u vrtićima uglavnom organizuju maskenbali i razne aktivnosti u susret ovom danu, a ni roditeljima ne manjka euforije u „zastrašujućoj“ noći, jer su često pozvani na večernje događaje “pod maskama” zamenjujući time vekovne Svete Pravoslavlja koje je temelj porodice i Srbije za nešto što je skrnavljenje porodice, vrednosti i vere Pravoslavne.

 

Počevši od irske tradicije, Noć veštica je postala nacionalno priznat festival u Americi. Više od 150 miliona ljudi u SAD učestvuje na proslavama „Halloween“-a tako da trendovi koje Srbi neretko brzo i rado prihvataju trebaju zapravo da se nad njima svi zapitamo kada smo u trendu? Kada smo IN?

 

Kada čuvamo porodicu i decu ili im serviramo sve nedaće sveta umesto da ih štitimo od istih. Koliko je zdravo i korisno našoj deci sve ono što su pokušali da implementiraju u takozvanim oglednim školama kao da su deca eksperiment pokazalo se nažalost. Koliko je edukativno i korisno za decu propagiranje društvenih mreža i trendova sa istih pokazalo se nažalost.

Sačuvajmo svoju decu, sačuvamo porodicu, veru, vrednosti na kojima su i naši roditelji odgajani. Kako smo odjednom mi toliko trendi? Ili smo nešto ipak zamenili? Veru za večeru, poštovanje za TikTok izazove, smernost za bes?

 

Danas je Sveti Luka. Srećna slava Majko hrabrosti, uzoru svih Majki, srećna slava deco Srbije!

Uz još jednom Vašu  poruku

“Ovo nije Amerika, ovo je Srbija.”

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *