Muzej vanvremenskih vrednosti

Poruka najboljeg taksiste, velikog čoveka Nikole Golubovića koji je devojci spasao život i još samo jedna želja koju ima, a to je da joj kaže ovo

Fotografija Printscreen YouTube Jutro Prva

Zamislite da je su svi taksisti u Beogradu i Srbiji ovakvi?

Ovaj grad i Srbija bi tada imali najlepše ambasadore na svetu.

Gospodin Nikola Golubović zasigurno je jedan od najlepših medju taksistima, jedan od onih ljudi zbog kojih se Beograd naziva još i gradom sa dušom.

Naizgled obična vožnja, naizgled je sve bilo u redu, ali ne i za Nikolu koji je primetio ovo 

Pre tri dana jedna devojka je pokušala da sebi oduzme život skokom u reku sa Brankovog mosta. U toj nameri ju je sprečio beogradski taksista Nikola Golubović koji ju je prethodno dovezao do mosta.

 

“Dobio sam poziv za adresu na Zvezdari, devojka je izašla iz zgrade, sela pozadi. Ništa nije progovorila, već se samo u jednom trenutku ispred mog lica pojavila njena ruka sa 50 evra”, počeo je Nikola ovu, kako kaže, tužnu priču sa srećnim krajem.

 

Nakon što je uzeo novac i rekao da će joj vratiti kusur kada stignu na odredište, ona je rekla: “Nećete mi vratiti ništa, to mi ne treba”. Tog momenta je shvatio da nešto nije u redu.

Sve je proradilo u meni iz pete, trudio sam se da je animiram. Ona mi je pričala o sestriću. U jednom trenutku prekinula je razgovor. Posavetovao sam je da život treba da gleda kao jednu igru i da treba da se trudi da preskoči prepreku, da ustane kada padne, a ona mi je odgovorila sa dve reči na engleskom game over”, ispričao je taksista.

 

Kako navodi dalje, odgovorio joj je da kod njega to ne postoji u kolima i trudio se da nastavi razgovor.

 

“To kod mene u kolima nema. Nastavio sam razgovor na neki način. Nije htela kafu, vožnja je trajala četrdeset minuta. Pristala je da joj kupim čokoladu. Video sam da imam posla sa jednom obrazovanom devojkom. Takva stvar mi se do sada nije dogodila”, kaže Nikola Golubović, koji je na kraju poručio devojci da je čeka na čaju.

Fotografija Printscreen YouTube Jutro Prva
Fotografija Printscreen YouTube Jutro Prva

“Imam da joj poručim da mi je dužna jedan čaj, jer kafu ne pije i da ćemo sesti jedan dan da se zagrlimo i da se lepo izrazgovaramo i da joj ja ispričam kako treba da se živi i da bude zadovoljna. I da je dovljna sama sebi da bude srećna, a ako ima nekog pored sebe onda će da bude još srećnija. I moram da naglasim tri reči koje su najvažnije u životu, a to je – ljubav je život”, poručio je taksista.

Mnogi me poznaju, mnogo je emocija u meni i biće tako sve do onog momenta dok ne budem saznao šta se desilo sa njom. Ona mi je dala pare, bacila je telefon, na kraju sam bio svestan šta će se desiti. Prava drama je bila u kolima. Imao sam veliki problem, jer nisam smeo da telefoniram policiji da ne pobegne. Vrteo sam se po gradu, tražeći patrolu, kada je trebalo da skrenem ka mostu, vratio sam je kući. Ona me je povukla za rukav i pripretila da će izleteti iz auta, ako je budem vratio kući”, otkriva taksista u “Pulsu Srbije” na Kurir televiziji.

 

Kada mu se upalio alarm da se nešto dešava, Golubović je rešio da da sve od sebe i pomogne devojci.

Poruka taksiste, gospodina, velikog čoveka Nikole Golubovića su ove tri reči

“Ljubav je život” ovo je poruka i svima nama bili hirurzi ili prodavci, doktori ili vozači, usamljeni ili srećni ne zaboravite da volite. 

Budite lepi, pažljivi, dobri možda će baš Vaše “Kako ste/si?” “Mogu li da Vam pomognem?” nekome spasiti život, a život i to delo je veće od svih plata, zvanja , titula i profesija.

Budimo veliki i lepi kao Nikola Golubović. Vitezovi još postoje!

Podelite ovaj tekst